HTC'den bir ilk: Yeni telefonda dokunmatik çerçeveler yer alacak!

HABER MASASI
Abone Ol

HTC'nin yeni telefonu bomba gibi geliyor: Sekiz çekirdekli işlemci, 5.5 inç ekran, dokunmatik çerçeve, Sony imzalı kamera ve çok daha fazlası...

HTC'nin uzun süredir akıllı telefon üretimini sonlandıracağı konuşulsa da Tayvanlı şirket birbiri ardına yeni modellerini piyasaya sürmeye devam ediyor.
HTC akıllı telefon pazarından çekilebilir
Son olarak, HTC Ocean (HTC U) olarak isimlendirilen yeni amiral gemisi akıllı telefonun detayları da açığa çıktı. Kısa sürede piyasaya sürülmesi beklenen telefonun en önemli özelliği çerçevelerin tamamen dokunmatik bir yapıya sahip olması.
HTC U'daki Sense Touch özelliği sayesinde ekran kenarları da dokunmatik algılayabiliyor.

Geçen sene bir konsept videoyla ortaya çıkan Edge Sense özelliği, HTC cephesinde ilk olarak Ocean ile birlikte kullanılmış olacak. Yeni özellik sayesinde telefonun kenar çerçevelerine dokunulduğunda birçok farklı işlev gerçekleştirilebilecek.
Kenar çerçevelerin dokunmatik algılamasıyla birlikte tüm bildirimler ve diğer detayların kontrolü çok daha kolay hale geliyor.
Qualcomm'un en güçlü yonga setlerinden biri olan Snapdragon 835'in kullanılması beklenen yeni telefonda 5.5 inç boyutunda QHD çözünürlük destekli bir ekranın yer alacağı tahmin ediliyor. Özellikle kamera tarafında da önemli güncellemeler mevcut; zira HTC'nin Ocean modeliyle birlikte Sony IMX362 sensörünü tercih edeceği söyleniyor. Bu da aslında 12 MP'lik arka kamerayla çok yüksek kalitede fotoğraf ve videolar çekilebileceği anlamına geliyor. Yine benzer şekilde ön tarafta da yüksek çözünürlüklü Sony imzalı IMX351 sensörünün kullanılması söz konusu. İşletim sistemi tarafında da tahmin edilebileceği üzere Android'in en güncel sürümü olan 7.1 ile birlikte HTC'nin özel arayüzü Sense 9 sunulacak.

Nisan ayında tanıtılması beklene yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonun Mayıs'ta piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor. Fiyat hakkında şimdilik herhangi bir bilgi yok.