İç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan yetim çocukların öyküsü: Bırakma Beni

MÜGE VARDAR
Abone Ol

Yönettiği filmlerle dünyada büyük yankı uyandıran Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic, Türkiye'deki Suriyeli yetim çocukların hayatını 'Bırakma Beni' ile beyazperdeye taşıdı.

21 Eylül’de Türkçe dublajı ile vizyona girecek olan Cannes ödüllü yönetmen Aida Begic’in ‘Bırakma Beni’ filmi, yetimlik duygusunu tüm dünyayla paylaşmaya ve herkesi bir günlüğüne de olsa dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye davet ediyor.

Suriye iç savaşından kaçarak Türkiye’ye sığınan yetim çocukların gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak hazırlanan Bosna Hersek’in Oscar adayı Bırakma Beni filmi, 21 Eylül’de Türkiye’de vizyona giriyor. Sınır bölgesindeki kamplarda yaşayan çocuklar için bir proje olan sinema atölyelerinden yola çıkarak, 1 yıldan fazla süren çalışmalar sonucu senaryolaştırılan Bırakma Beni filmi, yetimliğin savaş ve göç ile birleşmesiyle, konuyu dramatik bir açıdan tüm dünyanın farkındalığına sunuyor.

Türkiye ve dünya film festivallerinde gösterime giren, Antalya Altın Portakal Film Festivalinde prömiyeri yapılan Cannes ödüllü yönetmen Aida Begic filmi ‘Bırakma Beni’, her kesimden izleyicinin beğenisini topladı. 21 Eylül’de Türkçe dublajlı olarak beyazperdeye yansıyacak filmimiz 20 Eylül Perşembe günü, saat 12:30’da, Kanyon’da gerçekleşecek Basın Gösterimi ile sizlerin beğenisine sunulacak.

20 Eylül Perşembe günü, saat 19:30’da ise Cemal Reşit Rey’de filmin galasının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yer: Kanyon

Tarih: 20 Eylül Perşembe

Saat: 12:30

Salon: 9