İçinden “Baba” geçen diziler

TUĞBA TÜRKER
Abone Ol

Yayınlandığı dönemde unutamadığınız hepsinin isminde ‘baba’ geçen diziler.

Aile babalarının yaşadığı hayatı anlatan, yayınlandığı dönemde aklınıza kazınan unutamadığınız halen daha izlemeye devam ettiğiniz içinde 'baba' kelimesinin geçtiği 6 farklı dizi.
0. Süper Baba
Süper Baba, 1993 yılında yayınlanmaya başladı. Televizyonda yayınlanmaya başladığı dönemde yoğun ilgi görmüştür; hala diziden özlemle bahsedilir. Dizide üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu'nun namı diğer Fiko 'nun çocuklarıyla olan ilişkileri ve aşkları konu alır. Dizi içerisinde Fiko'nun büyük kızı Zeynep'in özgürlük çabası, oğlu Alim'in aşkı ve Çengelköy semtindeki esnafın dertleri, sohbetleri anlatılmıştır.
0. Üvey Baba
Üvey Baba, 1998 yılında yayınlanmaya başladı.2004 yılında ekrana veda etti. Kemalettin Tuğcu'nun Üvey Baba adlı romanından televizyona uyarlanan dram türündeki dizisidir. Dizi, Üvey bir babanın üvey kızına davranışlarını konu alır.
0. Baba Evi
Baba Evi, 1997 yılında yayınlanmaya başladı. İstanbul Emirgan'da dizi aslen Orhan Kemal'in “Küçük Adamın Romanı” adını taşıyan üçlemesinin ilk kitabından uyarlanmış olup seri “Avare Yıllar” ve “Cemile” ile devam eder. Dizi bir ailenin yaşadığı olaylar anlatıyor.
0. Benden Baba Olmaz
Benden baba olmaz, 2007 yılında yayınlanmaya başladı. Dizi, boşandıktan sonra deli dolu bir hayat yaşayan Soner'in, 7 yıllık ayrılıktan sonra çocuğuna bakmak zorunda kalışıyla değişen hayatını anlatıyor.
0. Baba Ocağı
Baba Ocağı,2008 yılında yayınlanmıştır. Muğla'da çekilen dizin bir babanın arkasından iş çevrildiğinde başa gelebilecek şeyleri anlatıyor.
0. Baba Candır
Baba Candır, TRT 1'de yayınlanan, What Happens To My Family (Gajokggiri Wae Irae) adlı Güney Kore dizisinden uyarlanmış komedi dizisidir. Olaylar Ceylan isimli bir kız ve Emrecan isimli bir erkeğin birbirlerine 11 sene önce verdiği bir söz ile başlar. Ancak bu söz Emrecan tarafından çoktan unutulmuştur.

Salih isimli bir yufkacı eşini kaybettikten sonra üç çocuğuna hem babalık hem annelik hem de “hayat koçluğu” yapmak zorunda kalmıştır. Evinde çocuklarıyla ve kardeşiyle birlikte hayatını sürdürmektedir. Ev halkına daha sonra Ürgüp'ten gelen Ceylan da katılacaktır. Çocuklarının adı Emrecan, Egemen, Ece'dir. Ceylan, 11 yaşında Kapadokya kıyısındaki nehirde boğulmak üzere olan bir çocuğun hayatını kurtarır ve çocuk Ceylan'a 11 yıl sonra onunla evlenmek için Ulus Parkında buluşacaklarına dair söz verir. Ceylan bu çocuğun evin en küçüğü Emrecan olduğunu düşünür ama aslında Emrecan'ın arkadaşı Rüzgar'dır. Rüzgâr kendisini Ceylan'a Emrecan diye tanıtmıştır. Emrecan daha sonra Ceylan'a aşık olacak ve evlenme teklif edecektir. Egemen, bir doktor olmuştur. Çalıştığı hastanenin sahibinin kızı Aslı ile evlenir. Ece, özel bir şirkette başkanın yönetici asistanıdır. Şirketin sahibi Hasan Bey'in oğlu Haluk ile ilerleyen bölümlerde bir ask yaşayacaklardır.

Şuan hala yayınlanmaya devam eden diziyi severek ve beğenerek izlemeye devam ediyoruz.

Kaynak:Vikipedi