İnanılmaz keşif: Kanserli hücreyi 48 saatte yok eden meyve

HABER MASASI
Abone Ol

Kanser tedavisinde büyük ilerleme. Nadir bulunan bir meyvenin kanserli hücreleri çok hızlı bir şekilde yok ettiği tespit edildi.

Kanser tedavisinde yeni bir umut. Yapılan araştırmalarda, Blushwood ağacının meyvesinin kanserli hücreyi yok etme konusundaki muhteşem gücü bilim insanlarını şaşırttı. Doğal yollarla oluşan bu meyve yapısında bulunan bileşikler sayesinde kanser hücrelerini anında öldürmeye başlıyor.

Bilim insanları, Queensland'ın kuzeyindeki yağmur ormanlarında bulunan bu meyvenin tohumlarından elde ettikleri deneysel bir ilaçla kanserli tümörleri yok etmeyi başardılar. EBC-46 adı verilen ilaç, yalnızca Atherton Tablelands'ın belirli bölgelerinde bulunan bir blushwood ağacının çileğe benzer meyvelerinden elde edilen bileşiklerle ortaya çıkarıldı.



Tümörün kökünü kurutuyor
QIMR Berghofer Tıbbi Araştırma Enstitüsünden Dr. Boyle yaptığı açıklamada: "Klinik öncesi denemelerde modellerimize enjekte ettik ve beş dakika içinde bölgenin çürük gibi göründüğünü fark ettik. Yaklaşık 24 saat sonra, tümör alanı siyahlaştı ve birkaç gün sonra da kabuk bağladı. 1,5 hafta civarında kabuk düşüyor ve tümörsüz temiz bir cilt ortaya çıkıyor. Hızı bizi çok şaşırttı." dedi

Araştırmacılar, ilacın tümörü açarak kan akışını kesen hücresel bir tepkiyi tetiklediğine inanıyor. Boyle; "Bu yüzden tümörde çürük benzeri bir durum oluştuğunu görüyoruz. Bu, vücudun kendi bağışıklık sisteminin aktivasyonuna ve daha sonra içeri girip tıkanıklığın temizlenmesine yol açar gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.