İngiliz istihbaratı alarma geçti: 3 casus için harekete geçildi
İngiliz polisi Rusya için casusluk yapma şüphesi ile 3 kişiyi tutukladıklarını açıkladı. 2'si erkek 1'i kadın 3 şahsın Terörle Mücadele Soruşturması kapsamında tutuklandıkları belirtildi.
İngiliz polisi, Perşembe günü Rusya için casusluk yapma şüphesiyle 3 kişiyi tutukladıklarını açıkladı.
Şüphelilerin Terörle Mücadele Soruşturması kapsamında Ulusal Güvenlik Kanunu ihlali şüphesi ile tutuklandıkları belirtildi. Londra Polis Teşikilatı açıklamalarında durumu şöyle ifade etti:
- "41 ve 46 yaşlarında 2 erkek ve 35 yaşında bir kadından oluşan grup, Essex'te yabancı bir istihbarata yardım etme şüphesiyle tutuklandı."
Yetkililer Essex'te iki farklı adreste aramaların yapıldığını ve 3 şüphelinin de şartlı tahliye edildiğini belirterek araştırmanın hala devam ettiğini söyledi.
Terörle Mücadele Komutanlığı Başkanı Dominic Murphy olay ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
- "Son çalışmalarımızla birlikte yabancı istihbarat servislerinin "kuklalarının" gittikçe arttığını görüyoruz."
Murphy buna örnek olarak yakın bir zamanda Leyton'da Ukraynalı bir adama ait depoda gerçekleşen kundaklama olayını gösterdi ve bu olayın da bazı "kuklalar" tarafından yapıldığını ifade etti. Fakat, Perşembe günü olan tutuklamaların bu olay ile bağlantılı olmadığının da altını çizdi.