Instagram, gücünü fark etti ve devrim niteliğinde bir karara imza attı

HABER MASASI
Abone Ol

Instagram'ın özellikle butik satıcılar için ne kadar başarılı bir platform olduğunu biliyoruz. Instagram da kendisinin alışveriş alanındaki gücünün farkına varmış olacak ki alışveriş odaklı büyük bir yeniliği yayına almaya hazırlanıyor.

Instagram'a alış veriş özelliği geliyor. Kullanıcılar Instagram üzerindeki paylaşımlarında yer alan ürünleri için satın alma etiketleri ekleyebilecek.
0.
Bir ürüne ait daha fazla detay sunan bu özellik hesap sahiplerini direkt sepete ekleme sayfasına yönlendirecek. Fotoğraftaki ürünü beğenen takipçiler, Instagram'a eklenen alışveriş özelliğiyle satın alma sayfasına hızlıca ve kolayca ulaşabilecek. Kullanıcılar uygulamadan çıkış yapmadan alışveriş işlemini yapabilecek. Bu yeni özellik şimdilik Amerika'da ve belli bir kullanıcı grubu tarafından denenmeye devam ediyor.
0.
Instagram'ın bu yeni özelliğini test eden firmalar arasında Kate Spade, JackThreads ve Warby Parker'ın da dâhil olduğu 20 ABD merkezli perakende markası yer alıyor. Alışveriş deneyimini daha da geliştirecek olan bu yeni özelliğin ürünler konusunda daha fazla yorum ve bilgi paylaşımı yapmaya katkısı olacağı söyleniyor.
0.
Her gönderi fotoğrafın sol alt köşesinde “tap to view” (görüntülemek için basın) ikonuna sahip olacak. İkona basıldığında ise gönderideki çeşitli ürünler üzerinde etiketler belirecek. Fotoğraftaki sunulan öğeler ve fiyatları şimdilik 5 ürünle kısıtlı tutulacak. Etiket seçildiğinde ürünün detaylı görünümü açılacak. Eğer tüketici ürün detayları görünümde “Show Now” (Şimdi Göster) linkine tıklarsa o ürünün sergilendiği işletme web sitesine gidecek.