Instagram, takip listenizi yönetmeyi sağlayan yeni özelliği duyurdu

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Instagram, takipçi listesini düzenleyerek daha derli-toplu hale getirmek için yepyeni bir özelliği aktif etti.

Profil üzerinden kolayca erişebilen araç, ana akışta en fazla gösterilen profillerin belirlenmesini sağlıyor.

Üstelik buna ek olarak en az etkileşime girilen hesaplar da görülebiliyor.

Instagram, takip listenizi daha düzenli hale getirmeniz için alternatif yolları test ediyor. Son olarak hayata geçirilen sistem, ana akışta karşınıza en fazla çıkan profilleri gösteriyor. Üstelik buna ek olarak en az etkileşime girdiğiniz kişiler de aynıaraçüzerinden takip edilebiliyor.

Takip listesi daha kolay yönetilebiliyor

Eğer siz de çok daha kişiyi takip ettiğinizi düşünüyor ve listenizi temizlemeye nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız, bu yeni araçtan yararlanabilirsiniz.

Şu anda birçok kullanıcı için aktif olan sistem, profil simgesi üzerinden detaylara girip 'En Az Etkileşime Giren' düğmesine tıklayarak açılabiliyor.

Ayrıca, hesapları takip etmeye başladığınız zamana göre sıralama yapabilirsiniz. Böylece ana akışta uzun süredir kimlerin en fazla çıktığını takip edebilirsiniz. Bir Instagram sözcüsünün TechCrunch'a aktardığı bilgiler durumu daha net özetliyor. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

    Instagram sizi gerçekten önem verdiğiniz insanlara ve önem verdiğiniz şeylerle yakınlaştırmaya çalışıyor. Ancak zaman içinde ilişkilerin ya da ilgi alanlarının değişebileceğini biliyoruz. Instagram, takip ettiğiniz hesapları yönetmenizi ve mevcut bağlantılarınızı ya da ilgi alanlarınızı düzenlemenizi kolaylaştırmak istiyor.

Bu sistem hem standart profiller hem de sayfalar için 'takipten çıkarılacak kişilerin belirlenmesi' konusunda büyük önem taşıyor. Böylece önem verdiğiniz insanların paylaşımlarına daha fazla zaman ayırabiliyorsunuz.