iPhone'lardaki kilit simgesi aslında ne işe yarar?

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

iPhone'larda Denetim Merkezi ve Ayarlar'da bulunan "kilit"simgesi milyonlarca kişi tarafından bilinmese de aslında çok önemli bir görevi üstleniyor. İşte iPhone'lardaki kilit simgesinin asıl görevi...

iPhone ve iPad kullanıcıları günlük kullanımda zaman zaman yazılıma ilişkin bazı noktalardan şikayet edebiliyor. Bunlardan biri de özellikle video izlerken ekranın otomatik olarak dönmesi. Esasında bu özellik doğru kullanıldığında çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.

iPhone'lardaki 'Rahatsız Etme' modu ne işe yarar?
Teknoloji

iPhone'daki tüm bildirimler tek seferde nasıl silinir?
Teknoloji

iOS 7 ile birlikte Denetim Merkezi'ne dahil edilen kilit simgesi esasında milyonlarca kullanıcının her gün gördüğü fakat farkında olmadığı "ekran döndürme" özelliğini açıp - kapatmayı sağlıyor.

iPhone'larda ekran döndürme nasıl kapatılır?

iPhone ve iPad'lerde ekran kilidini aktif etmek için küçük bir parmak kaydırma hareketiyle Denetim Merkezi'ni açıp, en sondaki kilit simgesine tıklamak yeterli.

iPhone ve iPad'lerde ekran döndürme sistemi basit bir şekilde açıp, kapatılabiliyor. Bunun için ilk etapta "Denetim Merkezi" bölümüne erişmek kâfi. Elbette Denetim Merkezi'ni açmak için de cihazlarda parmağı alt kısımdan yukarıya doğru sürüklemek gerekiyor.

Rehber: Apple Night Shift nedir, nasıl kullanılır?
Teknoloji

Ardından karşılaşılan panel üzerinden en sağda yer alan kilit simgesine tıklamak yeterli. Böylece ekran dönüşü kolayca kilitlenebiliyor.Düşey Yöne Kilitleme şeklinde de geçen bu sistem, aygıt hareket ettirildiğinde ekranın dönmesini engelliyor. Yani telefon sağ ya da sol yana çevrildiğinde dahi dikey konumda kullanılmaya devam edilebiliyor.

Böylece özellikle uyumadan önceki sosyal medya seansları sırasında ekranın dönmesini kilitleyerek gezintiye aynı şekilde devam edilebiliyor. : )