Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani: Referanduma gidiyoruz

ÇAĞRI SAÇARALP
Abone Ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Erbil'in Salahaddin kasabasında yaptığı açıklamada referanduma gideceklerini açıkladı.

Barzani yaptığı açıklamada,"Irak şu an demokratik değil, mezhepsel bir devlettir. Bağdat yönetimiyle konuşmaya yapmaya çalıştık. Onlar bizim komşumuz, kardeşimiz. Onlarla tartışmamız mantıklı değil. Yeni formüller bulmaya çalıştık. Referanduma gidiyoruz; ancak bağımsızlık ile güvenliğimizi sağlayabiliriz. Biz, referandum sonrası Bağdat'la görüşmelerde bulunacağız." şeklinde konuştu.

DEAŞ sonrası dönemde gerek Musul'da gerekse de diğer bölgelerdeki operasyonlara destek verdiklerini belirten Barzani, "Biz olmasaydık Irak ordusu bu bölgelerde başarılı olamazdı. Musul, Diyala, Enbar ve birçok bölgede yenilecekti. Ancak yönetimler değişmesine rağmen Irak'ta zihniyet değişmedi. Üzerinde anlaştığımız devleti mezhepçi bir devlete dönüştürdüler. Peşmerge güçleri Irak resmi ordusunun bir parçası olarak görülmedi. Onlara maaş ödenmedi, silah desteği verilmedi ve bizim bütçemizi kestiler. Bağdat bizim çağrılarımızı kabul etmedi. Çözüm istemedi" iddiasında bulundu.

Referanduma destek veren tek ülke İsrail

IKBY Başkanı Barzani'nin Erbil'de katıldığı bir kutlamada İsrail bayrakları da dalgalanmıştı

Referanduma destek veren tek ülke İsrail olurken, terör örgütü DEAŞ ile mücadelede Erbil'e en çok destek veren ABD başta olmak üzere Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya, Türkiye ve diğer ülkeler referanduma karşı çıkıyor.

İran’dan Barzani’ye soğuk duş: İran, Erbil'den kalkan uçaklara karşı hava sahası kapattı
Gündem

Başbakan Yıldırım: Kuzey Irak'taki referandum gayrimeşrudur, yok hükmündedir
Gündem

İran IKBY'nin dağlık bölgelerine bomba yağdırıyor
Gündem