İran asıllı ünlü sihirbaz Aref Ghafouri'yi, gösterilerinde kullandığı kobra yılanı ısırdı

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Yetenek Sizsiniz Türkiye programı ile şöhreti yakalayan İran asıllı ünlü sihirbaz Aref Ghafouri'yi, gösterilerinde kullandığı kobra yılanı ısırdı.

Yetenek Sizsiniz adlı yarışma programı ile şöhreti yakalayan İran asıllı ünlü sihirbaz Aref Ghafouri'yi, gösterilerinde kullandığı kobra yılanı ısırdı.

Bir süredir Antalya'da gösteriler düzenleyen Ghafouri'yi, dün öğle saatlerinde gösterilerinde kullandığı kobra yılanı, sağ kolunun bileğe yakın kısmından ısırdı.

Yardımcısı ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Ghafouri'ye ilk müdahale burada yapıldı.

Mısır'a gidemezse ölecek

Aref Ghafouri'nin kolu

Aref’in sağlığına tamamen kavuşması, Mısır’da bulunan panzehirin iğneyle 8-12 saat içinde alınmasına bağlı. Ancak Mısır'ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması nedeniyle havalimanında bekletilen ambulans uçak, hareket edemiyor. Dışişleri Bakanlığı’nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı.

Aref için zamanla yarışılırken elçilik yetkilileri saat 09.00’dan sonra işlemlerin yapılabileceğini bildirdi. Birkaç saat içerisinde iğnesi yapılmazsa Aref’in zehirleneceği ve hayatını kaybedebileceği öğrenildi.

Havacılık şirketi yetkilileri, gece saat 01.30’dan beri Aref'e, Mısır vizesi alabilmek için gerek Türkiye'de gerekse Mısır'da bulunan tüm birimlerle temasa geçiyor.

Aref Ghafouri kimdir?

Aref Ghafouri

18 Aralık 1989 tarihinde İran‘nın Urmiye şehrinde doğmuştur. Azerbaycan Türkü’dür. 11 yaşında iken amcasının ona gösteri yapmak için bir ampul kırıp yemesi, onun gösteri dünyasına girmesini sağladı. 18 yaşında bir sınav ile Türkiye’ye gelmeye karar verdi. İstanbul Teknik Üniversitesini kazandı. Anadili gibi Türkçe konuşmayı 7 ay gibi kısa bir sürede öğrendi. Ortadoğu Teknik Üniversitesine geçme kararı alarak yeni adresi olan Ankara’ya doğru yol aldı. Geçiş yaptığı Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım bölümünü kazandı. Ankara‘daki yaşantısında hem okuluna hem de mentalizme oldukça zaman ayıran Aref, zaman zaman Ankara’da yaptığı gösteriler ile de mentalizm alanındaki tecrübelerini geliştirmiş oldu. Tüm bu gelişmeler neticesinde kendini hazır hissettiği bir anda yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılma kararı aldı. Yarışmadan elde ettiği ikincilik ile kısa zamanda şöhreti yakaladı.