İran koronavirüsten ölen sağlık personeline ‘görev şehidi’ ünvanı verecek

HABER MASASI
Abone Ol

İran’da Ayetullah Hamaney’e sunulan koronavirüsle mücadele sırasında hayatını kaybedenlerin ‘şehit’ kabul edilmesine dair öneri kabul edildi. Böylece İran’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık personeli ‘görev şehidi’ sayılacak.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Sağlık Bakanı Sid Nemeki'nin koronavirüsle mücadele sırasında hayatını kaybedenlerin "şehit" kabul edilmesine dair önerisini kabul etti.

'Görev şehidi' ünvanı tüm sağlık personeline verilecek

Hamaney'in onayıyla koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden doktor, hemşire ve tüm sağlık personeline 'görev şehidi' unvanı verilecek.

Ne olmuştu?

  • Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından neredeyse ülkenin tamamına yayılmıştı. Ülkede yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 291'e, vaka sayısı 8 bin 42'ye yükseldi.
  • İran'da çok sayıda sağlık personeli de koronavirüsle mücadele sırasında yaşamını yitirmişti.

İran'dan getirilerek karantinaya alınan 65 kişi taburcu edildi
Jurnal.ist

İran'ın başkenti Tahran sokaklarında 'koronavirüs temizliği'
İran'da koronavirüs salgını sebebiyle ölümlerin artması sonrası başkent Tahran'da belediye ve itfaiye çalışanları ilaçlı suları kullanarak insanların en çok temas ettiği yerler olan bank, trafik işaretleri, otobüs ve taksilerin kapılarını dezenfekte etti. Özel kıyafetler ve maskelerle çalışan işçilerin bu görüntüleri çevre halkı tarafından da ilgi görerek cep telefonlarıyla kaydedildi. Çin'den sonra koronavirüs sebebiyle en çok ölümün yaşandığı ülke 107 kişiyle İran oldu.