İran Sağlık Bakanı Yardımcısında koronavirüs tespit edildi

HABER MASASI
Abone Ol

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İrec Harirçi'nin koronavirüs testlerinin sonuçları pozitif çıktı.

Çin'in ardından İran'da da görülen koronavirüse müdahale edilemiyor. İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İrec Harirçi'de de koronavirüs tespit edildi. Bakan Yardımcısı'ndan alınan numunelere yapılan testler de sonuç pozitif çıktı.

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Harirçi koronavirüsüne yakalandı
Dünya, bakan yardımcısının dünkü basın toplantısında terlediği görüntüleri konuşuyor...

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İreç Harirçi, sosyal medyada kendi yayınladığı videoda korona virüsüne yakalandığını söyleyerek, 'Size koronavirüsüne yakalandığımı bildiriyorum. Dün akşam ateşim vardı ve kendimi evde izole ettim. Yapılan ilk testimin sonucu pozitif çıktı. Birkaç dakika önce bana yapılan son testin de pozitif olduğunu bildirdiler. Şu anda tedaviye başlıyorum ve durumum kötü değil. İnanıyorum ki birkaç hafta içerisinde iyileşeceğim” dedi.


Bakan yardımcısı da açıkladı

16 kişinin koronavirüsten öldüğü İran'da üst düzey bir yöneticide de koronavirüs görüldü. İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İrec Harirçi'de görülen belirtilerin üzerine kan örneği alınıp test yapıldı. Bu testlerin sonucunda İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, kendisinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

  • Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs İran'da ilk olarak Kum kentinde görüldü. İran'dan gelen son verilere göre koronavirüs görülen kişi sayısı 70'e yaklaştı. Hastalık nedeniyle hayatını kaybeden sayısı 16'ya çıktı.