İran'da 5,7 şiddetinde deprem meydana geldi

HABER MASASI
Abone Ol

Son dönemlerde sıkça yaşanan depremlerin adresi bu defa da İran oldu. İran'ın Huzistan eyaletine bağlı Mescidi Süleyman kentinde 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bir açıklama ise yapılmadı.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Huzistan eyaletine bağlı Mescidi Süleyman kenti olan 5,7 büyüklüğündeki deprem, yerel saatle 11.30'da kaydedildi. Depremin yerin 17 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

Kaliforniya'da son 20 yılın en şiddetli depremi
Gündem

Panama’da 6.3 büyüklüğünde deprem
Gündem

Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin ise henüz açıklama yapılmadı.

Japonya’da 6.8 büyüklüğünde deprem
Gündem

Yeni Zelanda’da 7,4 büyüklüğünde deprem
Gündem

ABD'de 6,4'ten sonra 7,1 şiddetinde bir deprem daha oldu
ABD'nin Kaliforniya eyaletinin güneyinde 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle maddi hasar oluşurken bir ev alev aldı. Bölgede önceki gün de 6,4 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti. Deprem sonrası 1400'ten fazla artçı sarsıntı kaydedilirken bir evin havuzunda bu görüntüler kaydedildi.

6.5 büyüklüğündeki deprem marketi beşik gibi salladı
Filipinler'de meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin yıkıcı etkisi, Catarman kasabasındaki bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Depremin gerçekleştiği sırada markette alışveriş yapan vatandaşlar, korkuyla dışarı kaçıştı. Depremde yaralanan bir market çalışanı hastaneye kaldırıldı. Çalışanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Şiddetli deprem gökdelenin tepesindeki havuzu taşırdı
Filipinler'de meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem, bir gökdelenin tepesindeki havuzu taşırdı. Başkent Manila’daki Anchor Skysuites gökdeleninin çatısında yer alan havuzun suları deprem anında metrelerce yüksekten aşağı döküldü.