İran'ın ABD üslerine fırlattığı füzelerden ilk fotoğraflar geldi

HABER MASASI
Abone Ol

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne düzenlediği saldırıda kullanılan füzelerin parçaları ortaya çıktı.

İran Devrim Muhafızları Ordusunun, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne füzelerle düzenlediği saldırı sırasında, füzelerin bazı parçaları, üssün yakınındaki Enbar eyaletinin El Bağdadi kırsal alanına düştü. Füzelerin parçaları ise objektiflere yansıdı.

ABD saldırıyı doğruladı

ABD'nin General Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından intikam yemini eden İran, ilk eylemini bu sabah saatlerinde gerçekleştirdi. İran, Irak'ta bulunan ABD üssüne saldırdı. ABD'li yetkililer de bir saldırının gerçekleştiğini doğruladı.

İran'ın fırlattığı füzeler

Füzelerin düştüğü yerler görüntülendi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, İran'ın füze saldırısında bölgede herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını duyurdu. Öte yandan IKBY'nin yerel medyasından çıkan haberlere göre füzelerden biri Erbil vilayetinin Berdereş ilçesi yakınlarına düştü. Düşen füzelerin görüntüleri de ortaya çıktı.

İran'ın Irak'ta vurduğu ABD Hava Üssü'nü tanıyalım​​
İran, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü vurdu... Askeri üste, ABD'li askerlerden çok Irak askeri bulunuyordu. Üs, yaklaşık bir yıl önce Trump tarafından ziyaret edilmişti. Trump üssü, 'Ortadoğu'yu izlemek için müthiş' olarak tanımlamıştı. Ayn el-Esed, ABD'nin Irak'taki 9 üssünden biri. ABD yetkilileri üsteki 'hasar ve kayıp' tespit çalışmalarını sürdürüyor...

İran dini lideri Hamaney: Büyük değişimler olacak
İran'ın ABD'nin Irak'taki askeri askeri üslerini vurmasının ardından İran dini lideri Ali Hamaney açıklama yaptı.Hamaney, 'Bugün de gördüğümüz gibi büyük bir şey yaşandı, aslında bu bir devrim gibi nitelendirilebilir. Büyük değişimler olacak. Dünyayı sarstı tarihi değiştirdi diyebiliriz. Bölgedeki tarihi de değiştirdi. Bu perspektiften buna bakmalıyız. Bugün insanlar bunu gördü. İran halkı da bazı ekipmanlara sahip ama sadece askeri güce sahip değiller. Bunu kullanabilirler. Aynı zamanda bir inanca da bağlılar. Bir şeyler daha ileriye gidebilir. Aslı olan şey inanç içinde yaşamaya devam etmek. Umuyoruz ki askeri güce başvurulmaz' dedi.