İran'ın itirafı sonrası Ukrayna'dan ilk açıklama: Tazminat bekliyoruz

HABER MASASI
Abone Ol

İran'ın bu sabah yaptığı Ukrayna uçağıyla ilgili itiraf gibi açıklamasına ilk tepki Ukrayna'dan geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "İran'dan diplomatik kanallar yoluyla resmi özür ve tazminat bekliyoruz" dedi.

ABD'ye misilleme yapmak için iki üssü füzelerle vuran İran, aynı gün düşen yolcu uçağının da 'yanlışlıkla' isabet aldığını itiraf etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise sıcak gelişme sonrası yaptığı açıklamada, diplomatik olarak bir özür beklediklerini ve bu felakete sebep olanların adalete teslim edilmesini istediklerini söyledi.

Trudeau: Adalet ve şeffaflık bekliyoruz

Ukrayna uçağında hayatını kaybeden yolcuların vatandaşı olduğu ülkelerin başbakanlarından da açıklamalar gelmeye başladı.

İran kabul etti ❌
Lügat

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İran'ın itirafı sonrası yaptığı açıklamada, "İran'ın Boeing 737 uçağının insan hatası nedeniyle düşürüldüğünü kabul etmesinin ardından ihtiyacımız olan şey müzakere ve hesap verilebilirlik" dedi.

Trudeau, "İran bugün uçağı kendilerinin düşürdüğünü kabul etti. Şu an odaklandığımız şey, hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevdikleri için adalet, hesap verilebilirlik ve şeffaflık. Bu ulusal bir trajedi, bütün Kanadalılar beraber yastalar" ifadelerini kullandı.

İran'dan tarihi itiraf: Uçağı biz vurduk
Jurnal.ist