İsrail ordusu son 24 saatte Gazze’de 250 yeri hedef aldı

HABER MASASI
Abone Ol

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre son 24 saatte Gazze'de 250 yere hava saldırısı düzenlendi.

Sivil katliamının durdurulması yönünde dünyadan yükselen çağrılara rağmen İsrail güçleri ayrım yapmadan Gazze'yi bombalamaya devam ediyor.

Ordudan yapılan açıklamaya göre, Gazze’de son 24 saatte 250 yer vuruldu.

Açıklamada, vurulan yerlerin Hamas’ın askeri kanadına ait hedefler olduğu iddia edilirken, Gazze’deki makamlar saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini belirtti. Filistinli kaynaklar son 24 saatte İsrail saldırılarında kaç kişinin yaşamını yitirdiğine ilişkin henüz açıklama yapmadı.

İsrail ordusu Gazze'ye tanklarla saldırı düzenledi
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyine gece tankları kullanarak saldırı düzenledi. Saldırıların sonraki aşamalarına hazırlık olarak bazı hedeflerin vurulmasının ardından askerler bölgeden ayrıldı.

İsrail’in dün Gazze’ye düzenlediği bir saldırıda, Al-Jazeera muhabiri Vail el-Dahduh'un eşi, kızı ve oğlu dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Dünyaya 'Hayatta kalmamıza yardım edin' mesajı yollayan çocuklar İsrail saldırısında öldü
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda Al-Jazeera televizyonunun Gazze muhabiri Vail el-Dahduh'un ailesinden çok sayıda kişiyi öldürdü.
İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alan saldırısında Vail el-Dahduh'un eşi, oğlu ve kızı da dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişi hayatını kaybetti.
Al-Jazeera muhabirinin oğlu Mahmud ve kızı Kholoud, öldürülmeden kısa süre önce dünyaya 'Hayatta kalmamıza yardım edin.' diye seslenmişti.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum
  • Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.
  • İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.
  • Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.
  • Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.
  • İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.
  • Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.
  • İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 43 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.
  • Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Filistinli doktor, İsrail savaş uçaklarının evini hedef almasıyla ailesini kaybettiği haberini aldı
Endonezya Hastanesi'nde Cerrahi Bölüm Başkanı Dr. Mohammed Al-Ran ve cerrah Moayed Al-Ran, İsrail savaş uçaklarının evlerini hedef almasının ardından aile üyelerinin öldürüldüğü haberini aldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 20. gününde devam ederken çok sayıda hayatını kaybedenlerin sayısı 755 artarak 6 bin 546'ya yükseldi.