İsrail Şifa Hastanesi'ne gece baskını düzenledi

HABER MASASI
Abone Ol

İsrail ordusu, Gazze'deki en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi’ne gece saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne saldırı başlattı. Açıklama İsrail ordusundan yapıldı.

TRT Haber'e göre; İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Şifa Tıp Merkezi'nin belirli bir bölümüne askeri operasyon yürütüldüğünü söyledi.

İsrail Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım bölümünü vurdu
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız saldırıları 39. gününde devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin yoğun bakım bölümünü vurdu.

Adraee, operasyonun hastane içindeki vatandaşları, sağlık ekiplerini ve hastaları hedef almadığını öne sürdü.

Operasyon öncesinde hastane müdürlüğüne konunun iletildiğini dile getiren Adraee, operasyon öncesinde hastaneden hasta ve sığınanlardan boşaltılması yönünde çabaların gösterildiğine işaret etti.

Şifa Hastanesi'ndeki prematüre bebekler elektrik olmadığı için kuvözden çıkartıldı
İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 39. gününde şiddetlenerek devam ediyor.
Savaşın başladığı ilk andan itibaren bölgeye uygulanan tam ambargo sebebiyle bölgedeki hastaneler zorlu şartlarla karşı karşıya.
İsrail'in Şifa Hastanesi'ndeki güneş panellerini vurması ve yoğun bakım ünitesi ile doğumhaneyi hedef almasının ardından yenidoğan yoğun bakım ünitesi elektrik yetersizliği nedeniyle çalışmayı durdurdu.
Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altındaki prematüre bebekler ise kuvözlerden çıkarılarak hastanedeki başka bir bölüme sevk edildi.
Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, tıbbi malzeme yetersizliği ve elektrik kesintisi nedeniyle yoğun bakım ve diğer servislerden olmak üzere 7 hastanın öldüğünü belirtmişti.

"İsrail tankları hastanenin kapısında duruyor"

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın Facebook sayfasında yazan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin hastaneyi şiddetli bombardımana ve yoğun silah atışlarına maruz bıraktığını ifade etti.

"İsrail tankları hastanenin kapısında duruyor" diyen Kudra, şöyle devam etti:

"İsrail işgali, iki saat boyunca şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarını sürdürerek, Şifa Tıp Merkezi'ni dört bir yandan kuşattıktan sonra burada bulunan herkesi ölüm çemberine sokuyor."

Kudra, Şifa Hastanesi içinde 1500 kişilik sağlık ekibi ve 7 bin kadar sığınmacı olduğuna dikkat çekti.

Gazze'de yağan yağmur sonrası sivillerin yaşadığı çadırlar su altında kaldı
İsrail'in 39 gündür yoğun şekilde bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde etkili olan olumsuz hava şartları hayatı daha da zorlaştırdı. Bölgede etkili olan sert rüzgar ve yağış, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin yaşama tutunmaya çalıştığı çadırları yıktı, bazılarında su baskınlarına yol açtı. Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi ve çevresi, devam eden İsrail bombardımanı nedeniyle yerlerinden edilen binlerce Filistinlinin sığınağı haline geldi. Hastanede kalan Filistinliler, soğuk ve yağmurlu havalardan korunmak için kısıtlı imkanlarla çadırlarını güçlendirmeye çalıştı.

Hamas üyelerine "teslim ol" çağrısı

Hastanede bulunduğu iddia edilen Hamas üyelerine teslim olma çağrısı yapıldı.

İsrail uzun süredir Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni abluka altında tutuyor, hastanenin çevresine saldırılar düzenliyordu.

Hastaneye tıbbi yardımların geçişine izin verilmezken, yaralıların tahliyesi de engelleniyordu.

Hamas gün içerisinde yaptığı açıklamada hastanelerde askeri unsurlarının bulunduğu iddialarını reddetmiş, Birleşmiş Milletleri Gazze'deki hastaneleri denetlemesi için uluslararası komisyon kurmaya çağırmıştı.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, "Şifa Kompleksi'ndeki sağlık personelinin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarından tam sorumlu olan işgal güçleridir" dedi.

Hamas: Saldırıdan işgalci İsrail ve Biden'ı sorumlu tutuyoruz

Hamas'tan saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Saldırıdan işgalci İsrail ve ABD Başkanı Biden'ı sorumlu tutuyoruz. Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan bir sağlık tesisine karşı işlenen bu vahşi suçun sonucu olarak işgal liderleri ve onlarla işbirliği yapan herkes, çocukları, hasta ve savunmasız sivilleri öldürmekten sorumlu tutulacaktır."