İsrail'den büyük yıkım: Abluka altındaki Gazze'de 20 günde 200 bin konut tamamen veya kısmen yıkıldı

HABER MASASI
Abone Ol

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Muhammed Ziyara, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarında Gazze Şeridi'nde yaklaşık 200 bin konutun tamamen veya kısmen yıkıldığını açıkladı.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar sonucu yaklaşık 200 bin konutu tamamen veya kısmen yıktığını aktaran Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Muhammed Ziyara, bunun da Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerinin yüzde 25'ine tekabül ettiğini belirtti.

İsrail son 24 saatte Gazze’de 250 yeri hava saldırısıyla vurdu
İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 250 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırı sonucu oluşan bina enkazlarında arama kurtarma çalışmaları yapıldı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine savaş uçakları ve topçu ateşiyle saldırılarına 20. gününde de devam ediyor. Saldırılar sonucu Gazze'nin farklı bölgelerinden yoğun dumanlar yükseldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanını "benzeri görülmemiş suçlar" olarak nitelendiren Ziyara, şunları kaydetti:

"İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bazı aileleri tümüyle yok etti. Bazı mahalle ve yerleşim bölgelerini, orada yaşayanlarla birlikte yerle bir etti. Bombardımanlar sonucu Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler, fırınlar, su dolum tesisleri, pazarlar, okullar ve eğitim tesisleri de yıkıldı."

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor
İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail'in Han Yunus'taki Ebu Şemmele mahallesindeki Berbah ailesinin evini hedef alması sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

Gazze Şeridi'nde sağlık, iskan, tarım, eğitim ve altyapı gibi yaşamın tüm yönleriyle yok edilmeye çalışıldığının altını çizen Ziyara, İsrail'in yoğun hava saldırıları altındaki bölgede temel yaşam ihtiyaçlarının yok edildiğini, insanların bombardımanlarla veya su ve gıdadan mahrum bırakılarak ölüm tehlikesi yaşadığını ifade etti.

Filistin İskan Bakanı, Gazze'de durumun bu şekilde devam etmesi halinde binlerce sivilin hayatını kaybedeceği uyarısında bulundu.

Filistinli doktor, İsrail savaş uçaklarının evini hedef almasıyla ailesini kaybettiği haberini aldı
Endonezya Hastanesi'nde Cerrahi Bölüm Başkanı Dr. Mohammed Al-Ran ve cerrah Moayed Al-Ran, İsrail savaş uçaklarının evlerini hedef almasının ardından aile üyelerinin öldürüldüğü haberini aldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 20. gününde devam ederken çok sayıda hayatını kaybedenlerin sayısı 755 artarak 6 bin 546'ya yükseldi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden 24 Ekim'de yapılan açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" ifadeleri kullanılmıştı.

Dünyaya 'Hayatta kalmamıza yardım edin' mesajı yollayan çocuklar İsrail saldırısında öldü
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda Al-Jazeera televizyonunun Gazze muhabiri Vail el-Dahduh'un ailesinden çok sayıda kişiyi öldürdü.
İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alan saldırısında Vail el-Dahduh'un eşi, oğlu ve kızı da dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişi hayatını kaybetti.
Al-Jazeera muhabirinin oğlu Mahmud ve kızı Kholoud, öldürülmeden kısa süre önce dünyaya 'Hayatta kalmamıza yardım edin.' diye seslenmişti.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum
  • Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.
  • İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.
  • Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.
  • Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.
  • İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.
  • Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.
  • İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 45 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.
  • Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.