İsrail'den 'esirlerle ilgili bilgi verene ödül' çağrısı: Havadan ilan attılar

HABER MASASI
Abone Ol

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ne havadan attığı ilanlarla, esirlere ilişkin bilgi verenlere 'güvenlik ve para' teklif etti.

İsrail ordusu 'esirlerle ilgili bilgi verene ödül' çağrısıyla Gazze'ye havadan ilan attı.

İsrail, Gazze'de alışveriş merkezi çevresini vurdu
İsrail uçaklarının, Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında en az 30 kişinin öldüğü, onlarcasının yaralandığı belirtildi. İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan Ebu Delal alışverş merkezi çevresine düzenlediği bombardıman sonucu yaralananlar ''Şüheda Aksa'' Hastanesine getirildi.

İsrailli ve diğer uyruklardan esirler hakkında bilgi aktarma çağrısı yapılan ilanlarda telefon numaraları ve karekod yer aldı.

Sosyal Medya: İspanyol sokak sanatçısından Filistin’e yönelik çalışmalar

İsrail ordusunun sosyal medya hesabından da paylaşılan duyuruda, "Eğer çocuklarınız ve kendiniz için daha iyi bir gelecek istiyorsanız, bir iyilik yapın. Bölgenizdeki esirler hakkında kesin ve faydalı bilgiler verin. İsrail ordusu sizlerin güvenliği ve evinizin selameti için tüm çabayı ortaya koyacaktır. Aynı şekilde sizlere para ödülü sağlayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 18'nci gününde devam ediyor
İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları 18. gününde sürüyor.

İsrail ordusunun, Gazze'nin Han Yunus kentinde Filistin Kızılayı'na bağlı olan Al-Amal Hastanesi'nin yakınını vurmasının ardından bölgeden dumanlar yükseldi.

İsrail ordusu daha önce de sivillerin Gazze Şeridi'nin kuzeyini terk ederek güneye göç etmesi yönünde havadan uyarı ilanları atmıştı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 5 bin 791'e yükseldi
Jurnal.ist