İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden 4650 KM'yi 75 TL masrafla giden elektrikli otomobil: Milat 1453

HABER MASASI
Abone Ol

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri inanılmaz bir elektrikli yarış otomobili ürettiler. Özellikleri süper...

Gelecekte tüm benzinli araçların yerini alması beklenen elektrikli otomobil teknolojisi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Bu konuda ülkemizde de önemli girişimler yapılıyor. Nitekim İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri kısıtlı imkanlarına rağmen Milat 1453 isimli elektrikli otomobili ürettiler.

Muhteşem özelliklere sahip
Milat 1453, üniversite öğrencileri tarafından üretilen ilk elektrikli otomobil olma özelliğine sahip. Toplam 200 bin liraya mal olmuş ancak öğrenciler sponsor desteği bulduğu için maliyetin önemli bir kısmı sponsorlar tarafından karşılanmış. Yazılımı ve tasarımı tamamen öğrencilere ait olan Milat 1453 %100 yerli yapım. Arabanın ağırlığı 200 kg ve yüksek hızda rüzgarda savrulmasını önlemek için altına rüzgar tünelleri yerleştirilmiş.

Otomobil kısa ve uzun menzil olmak üzere 2 konsepte sahip. İlk konseptte şarj olması 4 saat sürüyor ve tek şarjla 100 km gidebiliyor. İkinci konseptte ise şarj olması 8 saat sürüyor ve tek şarjla 500 km gidebiliyor. En önemlisi ise sadece 75 TL'lik bir masrafla tam 4650 km gidebilmesi.



Kaynak: Webtekno