İstihbarat savaşı: Eski Rus milletvekili Kiev'de öldürüldü

ABDÜLKERİM ARSLAN
Abone Ol

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sokak ortasında düzenlenen silahlı saldırıda Rusya Devlet Duması'nın eski milletvekili Deniz Voronenkov hayatını kaybetti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in merkezinde ateş açıldı. Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkanı Vasiliy Gritsak, açılan ateş sonucunda ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

Kiev polis teşkilatı yetkilisi Andrey Grişenko, Rusya Devlet Duması'nın eski milletvekili Deniz Voronenkov'un hayatını kaybettiğini doğruladı.

Grişenko, açılan ateş sonucunda bir kişinin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını bildirdi. AFP, Voronenkov'un Rusya'da yolsuzluk iddiasıyla arandığını öne sürdü.

Rus güvenlik servislerinin kendisini rahat bırakmayacağı endişesiyle Ukrayna'ya gitmek zorunda kaldığını savunan Voronenkov, Rusya vatandaşlığından da ayrılmıştı.
Ukrayna Rusya'yı suçladı
Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko olayın ardından yaptığı açıklamada suikastı, Rusya devlet terörizminin bir eylemi olarak tanımladı. Poroşenko, olayın Ukrayna'daki cephaneliğe düzenlenen 'sabotaj'la aynı güne denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Ukrayna'da günün erken saatlerinde orduya ait en büyük cephanelikte yangın çıkmış, Ukraynalı yetkililer olayın sabotaj olduğunu söylemişlerdi.

Kremlin'den açıklama
Ukrayna cephesinden gelen suçlamaların ardından Kremlin de bir açıklama yayınladı. Kremlin'den yapılan açıklamada Ukrayna'nın iddiaları için 'absürd' ifadesi kullanıldı.