Psikolojik açıdan kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak 8 film

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Hayatta, her şeyin sizi mutlu edebilecek bir yanının olduğunu ispat eden filmler de var. Ve bu filmler sizlere arkadaşlık edebilir.

Türü ne olursa olsun izlediğinizde hayatın hep acıdan yana olmadığını, yaşadığınız en küçük şey de bile umudun ve mutluluğun var olduğunu gösteren filmler dünya sinemasındaki yerini almıştır.

Klasikler arasına da girmeyi başarabilmiş bu filmlerden bazılarını sizler için derledik:

1. Patch Adams
Yaşanmış bir hayat hikâyesinden konu alınan bu filmde; intihar eğilimli biri olarak girdiği akıl hastanesinde gördüklerinden sonra tıp fakültesine öğrenci olarak giren Huntel'in okulda başarılı bir öğrenci olmasına karşın, ideallerinden dolayı hocalarından tepki görmesine sebep olan "hayata renk katarak" mizah yoluyla tedaviye katkıda bulunmak isteği konu alınır.
2. With Honors
Üniversite öğrencisi bir gencin, bu süreçte tanıştığı evsiz bir adamla yaptığı anlaşma ve sonrasında değişen hayatı ve görüşünü konu alan bir komedi - psikolojik filmdir.
3. Umudunu Kaybetme
Kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme.. Bir hayalin varsa onu korumalısın... Bir şeyi istiyorsan, git ve al.
4. Forrest Gump
Film; öğrenme güçlüğü yaşayan ancak atletik olarak inanılmaz yeteneklere sahip Forrest Gump'ın, 1944 ve 1982 yılları arasında yaşanan bazen sadece gözlemlediği bazen de başkalarına ilham verdiği 20. yüzyılın dönüm noktası olaylarını anlatmaktadır.
5. Neşeli Günler
12 yıl boyunca bir turşu suyu yüzünden birbirlerinden ayrılmak zorunda kalan 6 kardeş ve bir anne - babanın hikayesinin anlatıldığı film her ne kadar komedi türünde olsa da aslında bir dramadır ve film de önemli olanın aile olabilmek olduğu düşüncesi anlatılır.
6. Gülen Adam
Film; yaşadığı tüm sıkıntı ve zorluklara daima gülen bir adamı, bu adamın ağlanması gereken yerde bile neden güldüğünü bulmak çabasını konu alır. Baştan sona psikoloji ve toplumsal gerçekçilik kavramlarını içine alan bir filmdir.
7. Yaşamak Güzel Şey

Bir reklam ajansında çalışan Müfit, kendi halinde sıradan bir adamdır. Ne var ki yakın zamanda öleceği haberini alması, onun zincirlerinden kurtuluşunun da habercisidir. Artık Müfit için geriye tek bir seçenek kalmıştır: Kalan sayılı günlerini en iyi şekilde geçirebilmek! Müfit Can Saçıntı’nın yönetmenliğini ve yazarlığını yaptığı film, bizlere hayata ne olursa olsun sımsıkı bağlanma duygusunu ve hiçbir şey için geç adım atmamamız gerektiği duygusunu aşılıyor.

8. Yes Man

Carl Allen, katıldığı bir program neticesinde gelen her soruya evet cevabı verme kararı almıştır. En başta bu durum onun, hayata karşı daha pozitif yaklaşmasına olanak sağlasa da zamanla başına türlü belalar da açacaktır. Komedi filmleriyle tanıdığımız Jim Carrey, bu filminde de seyirciye komik ama düşündürücü bir izlenim sunuyor.