İzmir'de askerlik yapacaklar buraya!

EYYUP TEL
Abone Ol

İzmir'de 10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. İzmir 10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

İzmir'in iklimi nasıl?İzmir'in meşhur yemekleri nelerdir? İzmir'de hangi aktiviteler yapılır. İzmir 10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na nasıl gidilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

10'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir

10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı 2’nci ve 3’üncü Jandarma Eğitim Taburları İzmir İli, Bornova İlçesinde konuşlu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

İzmir hakkında kısa bilgi

Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, gelişmiş, aynı zamanda işlek bir ticaret merkezidir. Cıvıl cıvıl olan alışveriş merkezinde dolaşmak oldukça keyiflidir. İzmir'in batısında nefis renkli denizi, plajları ve termal merkezleriyle Çeşme Yarımadası uzanır

İzmir'in iklimi nasıldır?

Yazları kurak ve sıcak kışları ılık ve yağışlı geçer. Temmuz-ağustos ayları en sıcak ve ocak-şubat en soğuk aylardır. Sıfırın altında gün sayısı 10 günü geçmez. Kar yağışı yok denecek kadar azdır.

İzmir'in meşhur yemekleri nelerdir?

İzmir mutfağı denince önce deniz ürünleri geliyor akla. Ayrıca İzmir Köftesi, Ödemiş Kebabı, Boyoz (börek), Kumru, Gevrek ve meşhur Gerdan tatlısı İzmir'in meşhur yemekleri arasında...

İzmir'de yapılacak aktiviteler neler?

  • - Selçuk-Şirince Köyü Birgi Çakırağa Konağı, Kızlarağası Hanı, tarihi Asansör'ü gezin.
  • - İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir Atatürk Müzesi, Kordonboyu, Kemeraltı Çarşısı, Teleferik Tesisleri ve Balçova Kaplıcaları, Efes Harabeleri, Meryem Ana Evi, Şirince Köyü, Bergama Antik Kenti, Çeşme plajlarını görün.
  • - Ödemiş İpeği (Pembizar), İğne Oyaları, Yemeni ve Görece nazar boncuklarından satın alın.
  • - İzmir Fuarı ile Selçuk Festivali'ni görün.

Birliklere nasıl ulaşılır?

Otobüs: Kara yolunu tercih ederek otobüs ile gelenler, terminalden kalkan minibüsler ile birliklere ulaşabilir.

Hava yolu: Adnan Menderes Havalimanına gelen askerler havaalanının yakınındaki tren yolu ile birliklerine ulaşabilirler.