Johnson 'Terminatör' filminden sözlerle veda etti: Hasta la vista baby

HABER MASASI
Abone Ol

İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifasının ardından parlamentoda son kez konuştu. Johnson, Terminatör filminden bir replik kullanarak, "Görev büyük ölçüde tamamlandı. Hasta la Vista baby" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, parlamentoya veda ettiği konuşmasında yerini alacak yeni başbakana bazı tavsiyeler verdi.

İngiltere'yi Avrupa Birliğinden çıkış ve COVID-19 süreçlerinde yönetmek ve Rusya'nın işgaline karşı Ukrayna'yı desteklemek gibi kendi dönemindeki icraatlarını "başarı" şeklinde niteleyerek öven Johnson, "Görev şimdilik büyük ölçüde tamamlandı" dedi.

"Hasta la vista baby!"

Johnson, Terminatör filminden "hasta la vista baby!" sözleriyle parlamentoya veda etti.

Boris Johnson, 7 Temmuz'da iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini, başbakanlık görevini ise yeni lider seçilene kadar sürdüreceğini açıklamıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson kim?
Boris Johnson nereli sorusuyla başbakan olduğu günlerde sık sık gündeme gelen Johnson'un soyu Osmanlı'ya dayanıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Damat Ferit Paşa döneminde İçişleri Bakanı olan Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu. Dedesinin kökeni Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat Köyü'ne kadar uzanıyor. Johnson'ın yıldızı 2008-2016 yılları arasında parladı. 1 Mayıs 2008'de yapılan yerel seçimlerde iki dönem Londra Belediye Başkanı seçilen Johnson'ın popülaritesi git gide artıyordu. 14 Temmuz 2019'da Theresa May istifa etti ve Boris Johnson İngiltere'nin Başbakanı oldu. Avrupa ülkelerine yaptığı görüşmelerde ki tavırlarıyla çok konuşulmuştu. Son günlerde ise Rusya Ukrayna savaşı ve İngiltere'nin askeri gücü hakkında yaptığı açıklamalar ve Kiev'i ziyaret etmesiyle tekrar gündemde.

Boris Johnson istifa konuşması: "Dünyanın en iyi işini bırakıyorum"
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başbakanlık görevinden ve parti liderliğinden istifa ettiğini açıkladı. Yerel saatle 12.30'da, Whitehall Caddesi üzerindeki Birleşik Krallık Başbakanlık ofisi 10 Numara'nın önünde basının karşısına çıkan Johnson istifa ettiğini ancak yeni biri gelene kadar görevinde olacağını açıkladı.

Johnson, 'Muhafazakar Parti'nin kararı; partinin yeni bir liderinin ve dolayısıyla yeni bir başbakanının olması gerektiği yönünde. Ve dünyanın en iyi işini bıraktığım için ne kadar üzgün olduğumu bilmenizi isterim...' dedi.