Kahramanmaraş 4.2 ile sallandı! Naci Görür'den kritik açıklama | '6 Şubat depremlerinde...'
HABER MASASI
AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çekici bir açıklama geldi.
AFAD verilerine göre merkez üssü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Saat 16.19'da meydana gelen depremin derinliği 10.82 kilometre olarak ölçüldü.
Görürden kritik değerlendirme
Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, sarsıntının yaşandığı bölgenin 6 Şubat depremlerinde kırılmayan yerlerden olduğunu ifade etti. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
- "Arkadaşlar, Karaömer-Göksun/Kahramanmaraş’ta 4,1 deprem. Sol yönlü, doğrultu atımlı Çardak Fay Zonu ile Savrun Fay Zonu kesim bölgesine yakın yerde. 6 Şubat Depremleri’nde kırılmayan yerler. Adana Havzası etki alanında"
Kocaeli’de hareketli dakikalar: Kırsal alana İHA düştü! Jurnal.ist