Kahveseverlere müjde! Kahve içmenin yararları bilimsel olarak kanıtlandı

MÜGE VARDAR
Abone Ol

Uzmanlar açıkladı! Artık daha fazla kahve içebilmeniz için bilimsel sebepleriniz var

Trieste Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar gösteriyor ki, daha iyi ifade yeteneğine sahip olan insanlar PDSS2 genine sahipler ve bu geni arttırmak için daha fazla kahve içilmeli.
İşte size bilimsel sebepler!

0. Uzun bir egzersizden sonra ağrıları hafifletir
Yorucu egzersizler ve uzun süren aktivitelerden sonra 2 fincan kahveni içerdiği kadar kahve tüketmek, aktivite sonrası doğacak ağrıların azalmasına yardımcı oluyor.
0. Ömrü uzatıyor
Bazı araştırmacılar antioksidanların zararlı olduğunu düşünse de, bir kısmı bunun ömrü uzattığını söylüyor. Kahvede de yoğun olarak bulunan antioksidanlar, ömrünüze ömür katıyor.
0. Hafızayı güçlendiriyor
Bilim adamlarına göre, kahve tüketimi hem reaksiyon hızını arttırıyor hem hafızayı güçlendiriyor.
0. Diyabet riskini azaltıyor
Tıp dünyasına göre; kahve 2. tip diyabet riskini azaltıyor. Üstelik günde 1-2 fincan yerine, 3-4 fincan kahve içerseniz %25 daha fazla fayda görürsünüz.
0. Direnci arttırır
Sporcuların performansı arttıran kahve,uzun soluklu antremanlarda dirençli kalmayı sağlar.
0.
Kahvenin ruh sağlığına olan olumlu etkisi de yadsınamaz. Araştırmalar gösteriyor ki, kahve içenler kahve içmeyenlere oranla %50 daha mutlu.
0. Daha iyi odaklanmanın yolu bir fincan kahvede
Kafein alımı; tepki süresi, uyanma hızı, uyanık kalma süresi, mantıksal zeka, düşünme hızı ve doğru karar verme yeteneğinde artış olmasını sağlar.
0. MS hastalığından kaçınmanın yolu: Kahve
Ortalama kahve tüketen ve ortalamanın üzerinde kahve içen(4 kupa ve üzeri) kişiler kıyaslandığında, ortalama üzerinde kahve tüketenlerde MS hastalık riskinin daha az olduğu saptandı.
0. Diş sağlığı için
Şekersiz ve kremasız kahveler, diş sağlığı için oldukça yararlı. Sade kahve dişinizde zararlı bakterilerin bazılarını önlemeye yardımcı oluyor.
0. Cilt kanserini önler
Kahve tüketimi, kanser hücrelerini de önlemeye yardımcı olur.
0. Sağlıklı DNA
Gelecek nesillere daha sağlıklı DNA'lar bırakabilmek için, kahve için. Kahve tüketenlerin DNA'sında daha az kırılma meydana geliyor.
0. E hadi, bir fincan kahve doldurun!
Afiyet olsun...