Kalemin ucundan çıkan sanat: Kaligrafi

HABER MASASI
Abone Ol

Kanada’da yaşayan Çinli Kaligrafi sanatçısı Vicky Kei Chan İnstagram’a yüklediği kaligafi videolarıyla adeta büyüledi.

Kanada'da yaşayan sanatçı İnstagram'da 'handlettery_studio' adıyla bir hesap açarak kaligrafi videolarını yayınlamaya başladı. Davetiye tasarımları da yapan sanatçı kısa sürede büyük ilgi topladı.
0.
Önceleri grafik tasarımcısı olan Vicky Kei Chan, 2015 yılında evlendikten sonra kaligrafi sanatına ilgi duymaya başladı ve Handlettery Studio şirketini kurdu.
0.
Kaligrafi beni bilgisayardan uzaklaştırıyor ve ihtiyacım olan anları bana veriyor. Kaligrafi yaparken kendimi çok iyi hissediyorum. Yeni fikirler bulmak ve yaratacılığımı göstermek muazzam bir şey.
0.
Yaklaşık 8 ay önce fotoğrafları ve videoları İnstagram hesabı açarak paylaşmaya başladı. Fotoğraflar güzel olunca videolar da izlenmeye başladı.
0.
Videolarda birçok doku ve teknik görüyoruz. Vicky Chan açık akrilik ve plastik camlarla çalışmayı sevdiğini söylüyor. Yeni kaligrafiler oluşturmak için sürekli yeni materyal ve yüzeyler bulmayı denediğini de sözlerine ekliyor.
0.
Şöyle devam ediyor: Kaligrafi gerçekten çok romantik bir sanat. Her bir darbe yavaş ve çok güzel.
0.
Vicky'nin çalışmaları İnstagram'da binlerce beğeni ve dünyanın her yerinden binlerce olumlu yorum alıyor.
0.
Chan, fotoğrafları ve vidoları internete yüklemeye başladığından beri işlerinin arttığını ve birçok sipariş aldığını söylüyor. İnstagramda işlerimi paylaşmak ve bir yandan siparişleri yetiştirmek beni çok yoruyor ama aynı zamanda çok da heyecanlı.
0.
Bir seferinde kaba ve olumsuz bir yorum almıştım. Bu beni biraz zedeledi ancak yine de üstesinden geldim. Pozitif veya negatif tüm tepkiler beni daha da ileriye taşıyor.