Kalk Gidelim dizisinden Başkan Erdoğan'ın açıklamalarına destek

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

TRT dizisi Kalk Gidelim'in yayınlanan son bölümünde, elektrikli faytona yer verildi. Bu durum büyük beğeni topladı.

TRT'nin sevilen dizisi 'Kalk Gidelim'den Başkan Erdoğan'ın fayton açıklamalarına yönelik bir adım geldi. Dizinin yayınlanan son bölümünde elektrikli faytona yer verildi. Bu durum özellikle hayvanseverlerin büyük beğenisini topladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yenikapı Mitingi'nde yaptığı konuşmada, "Atları faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yapıyoruz. Biz hayvanlar için vakıf kurmuş, kuş evleri yapmış, peygamberi kedisi ölen bir çocuğa başsağlığına gitmiş bir medeniyetin çocuklarıyız. Yeni düzenlemelerle hayvanseverler, ister ev, ister sokak. Bunlar üzerindeki çalışmaları 5119 sayılı yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kalk Gidelim dizisinde yer alan elektrikli fayton

0. Kalk Gidelim dizisinin konusu

Mustafa Ali genç yaşında İstanbul’a gelmiş ve çok zengin olmuştur. Ailesinin karşı koymasına rağmen İstanbullu sosyetik bir güzelle evlenmiştir, üstelik anne-babasının gelin adayı Meryem’i gözü yaşlı ardında bırakarak. Bundan sonra Mustafa Ali işlerini fabrika kuracak kadar büyütüp zenginlik yolunda emin adımlarla yürürken ailesini ve doğup büyüdüğü köyünü ihmal etmiş bir türlü memleketine gidecek zaman yaratamamıştır. Köydeki ailesi Mustafa Ali’nin hayırsızlığından yakına dursunlar, yıllar bir çırpıda geçmiş çocuklar büyürken Mustafa Ali’nin şirketi de büyümüş zirveye çıkmıştır fakat yanlış kararlar Mustafa Ali’nin çöküşünü hızlandırmıştır. Sonunda iflas bayrağını çekmek zorunda kalan Mustafa Ali’nin bu durumu, ne lüks düşkünü karısı Nurcan’a, ne özel üniversiteye bile puanı tutmayan playboy özentisi oğlu Canberk’e, ne de pamuklar içinde büyümüş kızı Duru’ya anlatmasına imkân yoktur. Mustafa Ali çaresizliğin yol açtığı mecburiyetle, tatile gidiyoruz bahanesiyle ailesini topladığı gibi köyün yolunu tutar.