Kesintinin nedeni veri hırsızlığı mı?

NAZİF MENTEŞ
Abone Ol

Saatlerdir devam eden WhatsApp, Facebook ve Instagram'daki çöküş devam ederken ortaya fazlasıyla tedirgin edici bir iddia atıldı. İddiaya göre 1.5 milyardan fazla Facebook kullanıcısının özel ve kişisel bilgileri bilgisayar korsanlığıyla anılan popüler bir forumda satışa çıkarıldı.

Bugün TSİ 18.44'te başlayan dev 'sosyal medya kesintisi' etkilerini sürdürüyor.

Mark Zuckerberg'e ait Facebook, Instagram ve WhatsApp'a erişim sorunu yaşayan milyonlarca kullanıcı farklı platformlarda şikayetlerini sürdürürken kesintiye dair yeni iddialar da ortaya atılmaya devam ediyor.

Teknoloji ve finans platformu Fintwit'in iddiasına göre

1.5 milyardan fazla Facebook kullanıcısının özel ve kişisel bilgileri bilgisayar korsanlığıyla anılan popüler bir forumda satışa çıkarıldı.

"Tarihin en büyük hacker saldırısı"

Söz konusu iddianın doğru olması halinde tarihte görülmüş en büyük hacker saldırısından bahsetmek mümkün olacak.

5.5 milyon dolar gibi bir bedelle satıldığı iddia edilen veriler çok sayıda kişisel bilgiyi içermesi üzerinden büyük bir tehdit oluşturuyor.

Facebook verilerinin satıldığı iddia edilen web sitesi milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor.

"Hangi bilgiler ele geçirilmiş olabilir?"

Facebook verilerini sattığını iddia eden platform; bu verileri satın almak isteyenlere "isim, e-posta, konum, cinsiyet, telefon numarası ve kullanıcı kimliği" gibi veriler vadediyor.

"Ödemeye rağmen bir şey satın alamadık"

Forumun bazı kullanıcıları satıcıya ödeme yaptıklarını ancak karşılığında hiçbir şey almadıklarını iddia ediyor. Söz konusu tartışmalara dair Facebook cephesinden açıklama bekleniyor...