Kıran-2 başladı: 'Ara, bul, yok et!'

HABER MASASI
Abone Ol

PKK'ya adeta nefes aldırılmıyor. Kıran-1 Operasyonu devam ederken; Mardin, Şırnak ve Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik 'Kıran-2 Ortak Operasyonu' başlatıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, 'Ara, bul, yok et emri verdik' diyerek, bölgede terörün yuvalanmasına izin verilmeyeceğinin altını önemle çizdi.

Dubek sıradağlarının bulunduğu Şırnak, Mardin ve Batman üçgenindeki sözde Bagok kırsalında Kıran-2 Operasyonu Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yönetiminde başlatıldı.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Mardin’de operasyon komutanı olarak arazide bulunuyor.

Operasyon, PKK’lı teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depo alanlarını tespit ederek imha etmek amacıyla düzenleniyor.

Operasyon kapsamında 3 ilde jandarma komando, jandarma ve polis özel harekat ile güvenlik korucularından oluşan 117 operasyonel tim görev alıyor.

Kıran Operasyonu'ndaki 'Kıran' ismi nereden geliyor?
Dünya Politika

"Ara, bul, yok et"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 'Ara, bul, yok et emri verdik' dedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin

Orgeneral Arif Çetin, operasyon hakkında açıklama yaptı.

Çetin, şunları söyledi:

  • "Operasyonlara, kesintisiz operasyon mantığıyla gece gündüz, yaz kış, sıcak soğuk demeden devam ediyoruz. Etkili şekilde devam ettireceğiz. Teröristlerin inlerine girilecek. 'Ara, bul, yok et' emri verdik."

Jandarma Genel Komutanı: Dağlar teröristlerden tamamen temizlendi
Dünya Politika

Kıran-1 devam ediyor

19 Ağustos tarihinde başlatılan Kıran-1 Operasyonu da başarılı şekilde devam ediyor.

Doğu kırsalında 'Kıran 2' müşterek operasyonu başladı
Mardin, Batman ve Şırnak kırsalında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın bizzat komuta ve sevk ettiği Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç tarafından koordine edilen Kıran 2 operasyonu başladı. Komutanlar, 'Kıran 1 ve 2 ayrı operasyonlar değidlir, tam gaz kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz' açıklamasında bulundu.

'Kıran Operasyonu' başladı: PKK nefes alamayacak
Dünya Politika