Kolay Dönüşüm ile yıllık en az 5 bin TL’lik kağıt tasarrufu

HABER MASASI
Abone Ol

Vodafone Bussines’ın sunduğu Kolay Dönüşüm ile şirketlerdeki birçok işlem dijitalleşiyor. Kolay Dönüşüm ile birlikte yıllık en az 5 bin TL’lik kağıt tasarrufu da sağlanıyor. Şirketler yalnızca kağıt faturanın oluşturduğu masrafları bertaraf etmekle kalmıyor, arşivleme gibi gereksiz işyükü de ortadan kalkıyor.

Bir şirketin iş yapış süreçlerinde üretim metotlarından dağıtım kanallarına kadar hemen her şey dijital dönüşümle yeniden şekillenmeye başladı.

İşletmeler artık e-Dönüşüm yani e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter gibi uygulamalar ile kağıtsız platforma taşınıyor. Muhasebe, insan kaynakları gibi süreçlerin hem yönetimi, hem de denetimi e-Dönüşümün getirdiği yenilikçi fikir ve alışkanlıklar ile yapılabiliyor.

5 bin TL ve üzerindeki faturalara elektronik zorunluluğu

Resmi Gazete’de yayımlanan 509 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile firmaların e-Dönüşüm ürünleri kullanımına mükellef olma koşulları değişti. Tüm e-Fatura mükelleflerine e-Arşiv Fatura zorunluluğu geldi. e-Fatura ciro baremi 5 milyon TL'ye indi. e-İrsaliye ile beraber diğer e-Belgelerde yükümlülük şartları değişti. En önemlisi ise KDV dahil 5.000 TL ve üzerinde keseceğiniz tüm faturaları artık elektronik ortamda düzenleme zorunluluğu getirildi.

İşletmeler, ihtiyaçlarını tek bir platformdan halledebiliyor

Vodafone Business’ın sunduğu Kolay Dönüşüm ürünü tüm e-Dönüşüm işlemlerinin kayıt altında tutulabildiği ve bildirimlerin çevrimiçi yapılabildiği bir hizmet. Bu hizmet sayesinde işletmeler, muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-İrsaliye gibi ihtiyaçlarını tek bir platformdan yönetebiliyor. Böylece farklı süreçler için birden fazla şirketle çalışmalarına, birden çok yazılım kurmalarına gerek kalmıyor.

Yıllık en az 5 bin TL kağıt tasarrufu

Vodafone Business Kolay Dönüşüm’ü kullanan müşteriler, yıllık en az 5 bin TL’lik kağıt tasarrufu da sağlıyor. Şirketler yalnızca kağıt faturanın oluşturduğu masrafları bertaraf etmekle kalmıyor, ki burada kargolama maliyetlerini de hesaba katmak gerek, arşivleme ve gereksiz işyükü de ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca elektronik ortam üzerinde arşivleme sistemi sayesinde geriye dönük faturalara da hızlıca ulaşmak mümkün.

e-Fatura maliyeti kuruş seviyesine iniyor

Şirketlerin keseceği bir e-Fatura'nın maliyetikuruşlar seviyesine iniyor.