Konya Kitap Günleri başladı

HABER MASASI
Abone Ol

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Albayrak Medya, Yeni Şafak ve TVNET'in Ulusal Medya Ana Sponsoru olduğu Konya Kitap Günleri başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Albayrak Medya, Yeni Şafak ve TVNET'in Ulusal Medya Ana Sponsoru olduğu Konya Kitap Günleri başladı.


Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya Kitap Günleri ile Konya'nın 14 gün boyunca kitapla ve kültürle anılacaktır. Bu tür fuarların yılda en az iki kez düzenlenmesi gerekiyor. Hem de öğrencilerimiz ve okumayı sevenler için bu tür fuarları gelenekselleştirmek istiyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Kültür Daire Başkanlığı'nı ve Kültür Anonim Şirketini kurarak Konya'nın kültür hayatına katkı yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca Konya'daki sosyal ve kültürel çalışmalara da diğer belediyelerimizle birlikte destek veriyoruz. Bu sene Konya Kitap Fuarını Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Aslında bu tür organizasyonlar Mevlana Kültür Merkezine de yakışıyor. Kitap Günleri boyunca Alâeddin ve Mevlana Kültür Merkezi arasındaki tramvaylarımızın ücretsiz olması yönünde talepler geliyor. Bu istekleri de değerlendirerek katılımı daha da artırmak istiyoruz." dedi.


90 yayınevi, 120 yazarın katılacağı, konferans ve imza günleri gibi 196 farklı etkinliğinin düzenleneceği Konya Kitap Günleri, iki hafta boyunca Mevlana Kültür Merkezinde 09.00 - 21.00 saatleri arası ziyarete açık kalacak.