Koronavirüs için geliştirilen ilacın etkinliği düşük çıktı

HABER MASASI
Abone Ol

ABD'li ilaç firması Merck, geçtiğimiz haftalarda koronavirüsün etkilerini ve virüse bağlı ölüm oranlarını azaltan ilk hap formundaki Molnupiravir adında ilaç geliştirdiğini açıklamış, 775 hastadan elde edilen verilere göre ilacın enfeksiyonun erken evresindeki kişilerde hastaneye yatış ve ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azalttığını belirtmişti. Merck ilaca dair son verileri açıkladı. Bin 400 hastadan elde edilen verilere göre, ilaç hastaneye yatış ve ölümleri yüzde 30 oranında azalttı.

ABD'li ilaç firması Merck, Türkiye'nin de üretimine başlayacağı koronavirüse karşı geliştirdiği hap formundaki Molnupiravir'in COVID-19'a karşı yüzde 50 değil yüzde 30 azalttığını duyurdu.

Nu varyantı nedeniyle 5 ülkeye seyahat kısıtlaması getirildi
Jurnal.ist

Molnupiravir'in yeni verilerine göre, ilacın hastaneye yatışları ve ölüm oranlarını azaltmadaki etkililiği daha önceki verilerinden daha düşük çıktı. Merck tarafından yapılan açıklamada, bin 400'den fazla hastadan elde edilen yeni verilere göre hapın hastaneye yatışları ve ölümleri azaltmada yüzde 30 etkili olduğu bildirildi.

En tehlikeli varyant tespit edildi: Aşılara karşı dirençli olabilir
Jurnal.ist

"Siparişler devam edebilir"

İlacın verileri, Molnupiravir alan hastalarda hastaneye yatış oranı yüzde 6,8 ve 1 can kaybı, plasebo grubunda ise hastaneye yatışlar yüzde 9,7 ve 9 can kaybı olarak güncellendi. ABD'li bir analist Andrew Baum yaptığı açıklamada, "Başlangıçta artan yaygınlık ve direnişle ilgili endişeler göz önüne alındığında, hükümetlerin hem Merck'in Molnupiraviri'ni hem de Pfizer'in Paxlovid'ini sipariş etmeye devam edeceğine inanıyoruz" dedi.