KPSS 60 puanla tercih edilebilecek bölümler! 60 puanla nereye girebilirim?

HABER MASASI
Abone Ol

2018 KPSS puanlarının açıklanmasının ardından gözler alınan puana göre memuriyetlere çevrildi. KPSS 60 puanla tercih edilebilecek bölümler ve 60 puanla tercih edilecek yerler nelerdir? Soruları ise en çok kafaları karıştıran sorular arasında. KPSS 60 puanla tercih edilebilecek kurumları sizler için derledik. İşte detaylar...

2018 yılı KPSS sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Peki hangi kurum kaç kişilik alım yapacak, detaylar nedir? Memur nasıl olunur? Memur olmak için KPSS gerekir mi? Sadece 60 KPSS puanıyla eleman alan kurumlar hangileri? Akıllara takılan soruların cevaplarını sizler için derledik...

Memur nasıl olunur?

Türkiye'de faaliyetini sürdüren kamu kurumları her sene açık pozisyonları için memur ve personel alımları gerçekleştiriyor.

Bu alımlar Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yapılıyor. Her bakanlık alım yapacağı personel sayısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda da kamuoyuna paylaşıyor.

Arşiv

60 KPSS puanı ile memur alımı yapacak kurumlar

  • Şeker Fabrikaları: KPSS 60
  • Diyanet İşleri Başkanlığı: KPSS 60
  • Danıştay: KPSS 60
  • Emniyet Genel Müdürlüğü: KPSS 60
  • TBMM: KPSS 70

Memur olmak için ne yapılmalı?

Adaylardan 2018 yılında da, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini Türkiye'nin her yerinde yapmasına engel durum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi aşağıdaki nitelikler aranıyor.

Arşiv

Memurluk için KPSS şart

  • Bir çok kurum adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aramakta ve kamuya dahil olmak isteyen adaylar bu yönde her sene KPSS ye girmektedir. Lise mezunu olan adaylar KPSS P94, Önlisans mezunu olan adaylar KPSS P93 ve Lisans mezunu olan adaylar ise KPSS P3 puan türünden veya eğitimine göre çeşitli puan türlerinden KPSS ye girerek puan almakta ve adayların bu Puan durumlarına göre kadro giriş işlemleri belirlenmektedir.

Memurlukta eğitim şartı nedir?

Alım yapılacak kadro veya pozisyona göre adaylar gerekli eğitim seviyelerini tamamlamış ve istenilen fakülte veya yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekli. Yurtdışında veya Yurtiçinde farklı yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar bu pozisyon için YÖK'ten denklik belgesi almak zorundadır. Bu bilgi mutlaka ilanların içerisinde verilir.

Memurlukta yaş şartı nedir?

Adaylar kamu kurum veya kamu kuruluşları tarafından belirlenen yaş sınırları içerisinde olmak zorundadırlar. Kamuya memur alımları'nda genellikle adaylardan 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır. Bu yönde bir çok kişi 35 yaşından sonra KPSS'ye girmekte ve malesef sonrasında üzgüntüuye kapılmaktadır. Bu nedenle adaylar mutlaka ilanların metinlerindeki belirtilen yaş şartına mutlaka uygun olmaları şarttır.

Memurluk için nasıl başvuru yapılır?

Başvurular, kurumların belirledikleri tarih içerisinde alınmaktadır. Başvuru tarihleri dışında yapılmış olan başvurular geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır. Bu sebeple adaylar mutlaka ilanların başvuru sürelerini incelemeli ve başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmalıdır. Başvurular kurumun belirlediği şekilde, Şahsen, Posta ile, e-posta ile, online veya tercih işlemeleri şeklinde başvuru alınmaktadır. Ayrıca kurumların belirlediği şekilde başvuru yapmayan adayların başvuruları da geçersiz sayılacak.

Merakla beklenen KPSS lisans sonuçları açıklandı
Gündem