Eşi benzeri yok! Kral Charles'ın saçı satışta sunuldu

HABER MASASI
Abone Ol

İngiltere Kralı III. Charles’a ait bir tutam saç, koleksiyon piyasasında satışa sunuldu. Henüz okul yıllarında kesilen saç, yıllardır kraliyet berberi George Crisp’in himayesinde korunuyordu. Paul Fraser Collectibles, parçanın yaşayan bir İngiliz hükümdarına ait ilk saç örneği olduğunu ve 7.000 euro fiyatla satışa çıkarıldığını açıkladı.

İngiltere’nin başkenti Londra merkezli Paul Fraser Collectibles, Kral III. Charles’a ait bir saç tutamını satışa çıkardı. Saç, III. Charles henüz okul yıllarındayken kesilmiş ve o tarihten bu yana kraliyet berberi George Crisp tarafından özenle saklanmıştı. Koleksiyon dünyasında nadir ve yüksek değerli bir parça olarak kabul ediliyor.

İlk örnek!

Söz konusu tutamın fiyatı 7.000 euro olarak belirlendi. Bu rakam, yaklaşık 342.000 TL’ye karşılık geliyor. Paul Fraser Collectibles, satışa sunulan parçanın koleksiyoncular için özel bir fırsat olduğunu vurguladı. Sözcü, bu saçın yaşayan bir İngiliz hükümdarına ait ilk örnek olduğunu belirterek tarihsel önemine dikkat çekti.

Koleksiyoncuların ilgisi

Kral III. Charles’ın saçının satışa sunulması, İngiliz kraliyet tarihine ilgi duyan koleksiyoncuların dikkatini çekti. Paul Fraser Collectibles, satış ilanında saçın korunma süreci ve kraliyet berberinin rolünü detaylı şekilde aktardı. Uzmanlar, bu tür parçaların sadece maddi değer değil, aynı zamanda kraliyet kültürünü yansıtması açısından da önemli olduğunu ifade ediyor.

Manikür yaptırmak hayatına mal oluyordu! Talihsiz kadın 18 günde 6 ameliyat geçirdi
Jurnal.ist