Kredi kartları internet alışverişlerine kapatılıyor!

HABER MASASI
Abone Ol

Kredi kartları internet alışverişlerine kapatılıyor. Bu tarihten sonra internet alışverişlerini kredi kartıyla yapacak olanların bankalarına dilekçe verip kartlarını tekrardan kullanıma açtırması şart.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kısa bir süre önce kredi kartı kullanımına ilişkin önemli bir düzenleme yaptı. Alınan karar, Türkiye'deki tüm bankaların kredi kartlarının otomatik olarak internet alışverişine kapatılacağı anlamına geliyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankaların düzenli çalışmasından, kredi sisteminin işleyişine kadar birçok farklı konuyu yönetir. Yedi kişilik bir karar organı mevcuttur.

Yani artık kredi kartları internet alışverişi için varsayılan şekilde kapalı olarak gelecek. Peki ama alışveriş yapacak olan kullanıcıların ne yapması gerekecek? İnternetten kredi kartıyla alışveriş yapacak kişilerin yazılı ya da sesli dilekçeyle kartlarını aktif hale getirmesi şart.
Bu yeni düzenlemeyle birlikte amaç kullanıcıları kredi kartı kullanımında bilinçlendirmek.

BDDK tarafından alınan karar 17 Ağustos 2017 itibariyle hayata geçirilecek. Elbette internet alışverişi yapmak isteyen kişiler bu tarihe kadar sistemi şu anki gibi kullanmaya devam edebilecek. 17 Ağustos itibariyle yazılı veya sesli onay vermeyen kişilerin kredi kartlarını kullanmaları söz konusu olmayacak.

Hatta şu anda konuyla ilgili olarak birçok farklı banka kullanıcılara bilgilendirme mesajlarını göndermeye başladı. Tarih yaklaştıkça elbette bu tip mesajların yoğunluğu da artacak.