'Kuzey Kore ABD uçak gemisini havaya uçurdu'

HABER MASASI
Abone Ol

Çılgın çıkışlarıyla dikkat çeken Pyognyang yönetimi, paylaştığı yeni propaganda videosunda ABD savaş gemisini havaya uçurdu.

Kuzey Kore'de resmi medya kuruluşunun paylaştığı video klipte, Amerikan uçak gemisi Kuzey Koreli askerler tarafından havaya uçuruluyor. Görüntülerde ayrıca ABD'ye ait savaş uçağının da düşürüldüğü görülüyor.

Ülkenin lideri Kim Jong-un ve rejime övgüler düzülen video klipte, Kuzey Kore'nin test ettiği füzelere de yer verildi. Kendi üretimi olan füzeleri abartarak anlatan kadın spiker, sosyal medyada da alay konusu oldu.


Kuzey Kore füze denemeleriyle tüm dünyayı ayağa kaldırmıştı
Pyongyang yönetimi, geçtiğimiz haftalarda birçok füzeyi aynı anda fırlatmış, füzelerden bazıları Japonya kara sularına düşmüştü.

Dünyayı ayağa kaldıran gelişmeden sonra yalnızca ABD değil, Rusya'nın da aralarında bulunduğu diğer devletler sert tepki göstermişti.

ABD askeri müdahale ile tehdit etti
Geçen hafta Güney Kore-Kuzey Kore sınırındaki Panmunjom Köyü'nü ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yeryüzünde eşi benzeri olmayan köyde yaptığı açıklamada, artık sabırlarının tükendiğini ve askeri harekât seçeneğinin masada olduğunu ilan etmişti.

'Kuzey Kore'yi korkutamazlar'
Pyongyang yönetimi, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Kuzey Kore'nin nükleer programına karşı daha sert yaptırımlar uygulanması ve muhtemel askeri müdahale açıklamasının kendilerini korkutmadığını duyurdu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer gücünü kabullenmesi gerektiğine işaret ederek, "Eğer iş adamına dönmüş ABD yetkilileri Kuzey Kore'yi korkutacaklarını sanıyorlarsa bilmelidirler ki bu yöntemleri işe yaramıyor." dedi.

Kuzey Kore ile ABD askerleri karşı karşıya