Kuzey Kore lideri Kim, Koreler arası irtibat bürosunu havaya uçurdu

HABER MASASI
Abone Ol

Kuzey Kore ve Güney Kore sınırındaki Kaesong sanayi kentinde bir patlama meydana geldi. Kuzey Kore lideri Kim'in, kasabadaki Koreler arası irtibat bürosunu havaya uçurduğu iddia ediliyor.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ta yer alan habere göre; Kuzey Kore ve Güney Kore'nin ortaklaşa kullandığı özel sanayi bölgesi Kaesong'da büyük bir patlama meydana geldi.

Yonhap ajansına konuşan askeri bir kaynak, Kuzey Kore'nin Güney Kore ile olan iletişim ofisini havaya uçurmuş olabileceğini belirtti.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı da Kuzey Kore'nin ofisi havaya uçurduğunu açıkladı.

Patlamanın olduğu bölgeden ilk görüntü

Ne olmuştu?

  • Güney Kore'deki aktivistlerin Kuzey Kore'ye broşür göndermesiyle çıkan gerilim üzerine Kim Jong-un'ın kız kardeşi Kim Yo Jong, 4 Haziran'da, broşürlerin yer aldığı balonları uçuran ilticacılar için "ana vatanlarına ihanet eden alçaklar ve melez köpekler" diyerek "Güney Koreli yetkililer, birtakım mazeretler sunarken bu durumun devam etmesine izin vermeyi sürdürürse ağır bir bedel ödemek zorunda kalacaktır." ifadesini kullanmıştı.
  • Pyongyang yönetimi de 9 Haziran'da, Güney Kore ile tüm sınır ötesi iletişim hatlarını keseceğini duyurmuştu.
  • Güney Kore Birleşme Bakanlığı, bunun üzerine 10 Haziran'da, sınırdan Kuzey Kore'ye broşür balonları gönderen Özgür Kuzey Kore Savaşçıları ve Keunsaem grupları hakkında polise şikayette bulunacağını açıklamıştı.
  • Diğer yandan, Kim Yo Jong, önceki gün, ordunun, Güney Kore'ye karşı "gerekli adımları atması ve planlaması" için görevlendirildiğini belirterek Seul yönetimini askeri harekat ile tehdit etmişti.