Londra metro istasyonları 'temizleme otomatlarıyla' donatılıyor

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da metro istasyonlarına yerleştirilen temizleme otomatları ön kaydın ardından 3 sterlin karşılığında elbiseleri temizleme imkanı sunuyor.

Kıyafetlerinizi temizlemeyegötürmeye ihtiyacınız var ama bir türlü gidemediniz mi? Londra'da metro istasyonlarına yerleştirilecek otomatlar, elbiselerinizi alıp bu sorunun pratik bir şekilde çözülmesini sağlayacak. VClean Life'ın başlattığı bu hizmet toplamda 200 otomatla hizmet vermeye başlıyor.

Otomatların kurulduğu ilk istasyonlarEpping, Loughton, North Greenwich, South Woodford ve Woodford. Ancak testler tamamlandıktan sonra çok daha farklı bölgeler için de benzer sistemin hayata geçirilmesi söz konusu.

Otomobil satışında devrim: Arabanızı otomattan satın alın!
Teknoloji

Ön kayıt işleminden sonra e-postaya bir QR kod geliyor ve bu QR ile birlikte otomat kontrol edilebiliyor.

Ön kayıt yaptırmak gerekiyor

Hizmetten faydalanabilmek için ilk etapta bir ön kayıt yaptırmak gerekiyor. Ardından geriye yalnızca teslimat sistemi kalıyor. Yapılması gereken şey yalnızca QR kodunu tarayıp kıyafetleri torbaya koyup eşyaları otomata yerleştirmek. Hatta VClean bununla alakalı yaklaşık 1 dakikalık video da yayınlamış durumda.

Teslimat süresi 24 saati buluyor

Merak edilen detayların başında ise teslimat süresi geliyor. Sabun ve yumuşatıcı kullanımı sebebiyle temizleme işlemi 24 saat sürüyor ve 3 sterline mal oluyor. Özellikle çok fazla zamanı olmayan fakat metro hattını kullanarak bir yere ulaşan kişiler için VClean Life'ın sunduğu hizmetin epey başarılı olduğu söylenebilir.