Mahallenin ağır abileri için 2. Kara Hafta Festivali başlıyor

HABER MASASI
Abone Ol

Geçen yıl ünlü yazar Agatha Christie için gerçekleştirdiği Kara Hafta İstanbul Festivali'nin ikincisi 1-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenleniyor. Bu yılın festival teması ise konusu Türkiye'de geçen kitaplar yazan Belçikalı yazar Georges Simenon olacak.

Festivale dünyaca ünlü Britanyalı yazar Philip Kerr'in yanı sıra Tibor Fischer, Sam Wilson, David Walton, Sevin Okyay, Elçin Poyrazlar gibi yerli ve yabancı isimler katılım gösterecek. Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi Türk edebiyatının önemli isimlerini bulunduran 2. Kara Hafta Festivali; “Semt Polisiyesi”, “Tarihi Romanlarda Polisiye”, “Kadın Polisiyeciler” gibi oturumlarla Pera Palace Hotel Jumeirah'nın Galata Salonu'ndan polisiye tutkunlarını ağırlayacak.


Dünyanın kavşak noktası: İstanbul

İstanbul'un dünya polisiyesinde egzotik ve oryantalist özellikleriyle öne çıktığını ve Ortadoğu ülkelerinden ayrıldığını belirten şair-yazar Adnan Özer, "İstanbul tarihi boyunca kavşak noktada bulunduğu için birçok entrikaya ve casusluk faaliyetine sahne olmuştur. Beklentimiz İstanbul'u Türk yazarların iyi işleyip tanıtması. Polisiyenin şehir tanıtımı, yemek kültürü, turizm, tarih gibi birçok alanla bağlantısı var" dedi. Ahmet Ümit ise Türkiye'de polisiyenin yükselmesini Avrupa'nın aksine çeşitliliği barındıran bir toplum olmasından kaynaklandığını dile getirdi.