Manisa'da askerlik yapacaklar buraya!

EYYUP TEL
Abone Ol

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Manisa'nın iklimi nasıl? Manisa'nın meşhur yemekleri nelerdir? Manisa'da hangi aktiviteler yapılır? Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa

Piyade eğitimi için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birçok eğitim merkezi bulunmaktadır. Bu eğitim birliklerinin başında gelen Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı, verdiği eğitim ve disiplini ile Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde farklı bir yere sahiptir. 2018 yılında bedelli
askerlik yapacak adayların görev yapacakları yerlerden biriside Manisa'daki bu birlik.

Manisa il merkezi ile birlik arasında sadece 5 dakikalık bir mesafe bulunuyor. Merkezi bir konumda yer alan tugayın yerleşkesi ise küçük ölçekli bir ilçe kadar denilebilir.

Manisa hakkında kısa bilgi

Şehzadeler şehri olarak bilinen, Spil Dağı ile Gediz Nehri arasında, İzmir-İstanbul karayolunun kuzeyinde, İzmir’e 36 km uzaklıkta bulunan Manisa, Ege Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biridir.

Manisa'nın iklimi nasıldır?

Manisa şehri Manisa dağının etkisi altındadır. Dağın şehre bakan çıplak ve sarp yüzü yazın yanıcı, kışın dondurucu bir etki yapmaktadır.

Manisa'nın meşhur yemekleri nelerdir?

Askerlik eğitimi için bulunacağınız Manisa, yöresel yemekleri ile de ön plana çıkan bir şehrimizdir. Özellikle Manisa kebabı, mangır mantı, kula kapama ve topalak en bilinen yöresel yemeklerdendir.

Ayrıca Manisa ile özdeşleşen mesir macunu da Manisa’nın en bilindik yöresel lezzetidir.

Manisa'da yapılacak aktiviteler neler?

  • - 21 Mart’ta yapılan Mesir Festivaline katılın.
  • - Manisa’nın merkezinde bulunan Yeni Han’a gidin ve gezin.
  • - Manisa’nın simgelerinden olan Spil Dağına mutlaka gidin ve Spil Dağını mutlaka gezin.
  • - Manisa’nın merkezine bağlı olan Çaybaşı Mahallesinde bulunan Ağlayan Kaya’yı kesin olarak görün.

1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı nasıl gidilir?

Manisa'ya ulaşım oldukça kolay bedelli askerliğini Manisa'da yapacak askerler ulaşım için kara, hava veya tren yolunu kullanabilir.

Özel Araç: Manisa’nın merkezine karayolu ile özel araçlarıyla yolculuk yapmak isteyenlerin, İstanbul’dan 433 kilometre, Ankara’dan 563 kilometre, İzmir’den 38 kilometre yol katetmesi gerekiyor.

Otobüs: Manisa’ya pek çok şehirden otobüs firması sefer yapıyor. Manisa Otogarı’nda indikten sonra birliğinize gitmek için 15 dakika kadar yürüyebilir veya 5 dakikalık taksi yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Manisa’ya otobüs ile Ankara’dan yolculuk 8 saat, İstanbul’dan 8 saat ve Bursa’dan 5 saat sürüyor.

Tren: Manisa’nın merkezine direkt olarak giden tren ile yolculuk yapmak isteyenler, yalnızca Uşak ve İzmir’den binecekleri trenler ile bu yolculuğu yapabilirler.

Merkez tren garına ulaştıktan sonra birliğinize yaklaşık 3 kilometrelik kısa bir mesafe bulunuyor. Tren garında bulunan askeri inzibatlara belgelerinizi göstererek onlarla beraber birliğinize teslim olabilirsiniz.

Diğer bir yol ise otogarların önünden kalkan dolmuşlar ile birliğe ulaşmanız 10 dakikanızı alacaktır.

Uçak: Manisa’ya en yakın havaalanı İzmir Adnan Menderes Havaalanıdır. Yaklaşık 39 km uzaklıkta bulunan havaalanından İzmir otogarına oradan da otobüsle Manisa’ya geçebilirsiniz.

Bedelli askerlik yapılacak birlikler ile ilgili bilmeniz gerekenler
Gündem

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu yayımlandı! Bedelli askerlik başvuru şubeleri nereler?
Gündem

Botlar bağlanacak: İşte madde madde 21 gün askerlik sürecinde verilecek eğitimler
Gündem