Mark Zuckerberg ısrarla kabul etmiyor: 'İnsan verilerini satmıyoruz'

NAZİF MENTEŞ
Abone Ol

Dünyanın en popüler teknoloji figürleri arasında yer alan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, bir gelenek haline gelenek haline gelen 'şirketini savunma alışkanlığını' sürdürüyor. CEO Zuckerberg, hedefli reklamların kullanıcıların bilgilerini satmak anlamına gelmediğini açıkladı.

Uzun zamandır birçok 'olumsuz haberle' gündem olmayı başaran ve güvenilirliği sürekli olarak sarsılan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, bu hafta içerisinde mahkemeye ibraz ettiği dosyayla savunmasını yeniledi. Wall Street Journal'e de bir metin ile görüşlerini aktaran genç CEO, ‘Herkese hizmet etmek istiyorsak, vereceğimiz hizmeti herkesin karşılayabilmesi gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu da hizmetlerimizi ücretsiz olarak sunmak. Reklamlar bunu yapabilmemizi sağlıyor.’ açıklamasında bulundu.

Mark Zuckerberg'in birçok açıklaması 'samimiyetten uzak' olarak yorumlanıyor.

2018, skandallara rağmen 'başarılı' geçmişti

2018 yılı boyunca çeşitli sıkıntılarla boğuşan Facebook'un adı sık sık skandallara birlikte anılır olmuştu. Son olarak, yabancı odaklar tarafından maniple edildiği iddia edilen şirket, güvenilirliğini inanılmaz bir süratle yitirmişti. Tüm bu olanlara rağmen Facebook'un kullanıcı sayısı ve gelirler noktasında 2018'i 'artışla' kapatması şaşkınlık meydana getirmiş ve reklam politikaları konusundaki hamleleri övgüyle karşılanmıştı.

Facebook'un tüm oluşumları, 'kullanıcı verilerinin sızdırılması' ile suçlanıyor. Şirket, güvenilirliğini yitireli çok oldu.

Samimiyeti şüphe oluşturuyor

Mark Zuckerberg, Facebook üzerinden yayınlanan reklamları sinir bozuculuktan uzaklaştırarak 'hedefe yönelik' bir hale getirmek için beğeni, paylaşım gibi sinyallerin izlendiğini ifade etti. İnsanların sosyal medyadaki alışkanlıkları ve ilgi alanları üzerinden hareket ettiklerini, iddia edilenlerin aksine kimsenin bilgisini satmadıklarını da belirten Zuckerberg, 'samimiyet' konusunda kafalarda soru işareti yine oluşturmayı başardı.

Mark Zuckerberg ABD Senatosunda ifade verdi: Benim hatamdı!
Teknoloji