Mazhar Alanson'u linç ettiren 'laiklik elden gitmez' çıkışı: Peygamberime aşığım ne var bunda?

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Ünlü sanatçı Mazhar Alanson, verdiği röportajda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e olan sevgisini dile getirdiği için, bir grup Twitter kullanıcısı tarafından linç edilmeye başlandı. Alanson, röportajında, "Bu topraklarda o söyledikleri gibi 'laiklik de elden gitmez', gitmedi de. Kimse korkmasın. Ülkemizin gerçeklerini kabul edersek hepimiz daha mutlu olacağız. Ben mesela, okullarda Atatürk sevgisini otomatikman pek çok çocuk gibi aldım bünyeye. Ama Peygamberime de aşığım, ne var bunda?" ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesinin Pazar ekinden Göksan Göktaş'a bir röportaj veren sanatçı Mazhar Alanson, açıklamaları nedeniyle bir grup "sözde" sanatçı ve sosyal medya kullanıcıları tarafından linç edilmeye başlandı.

Alanson'un Göktaş'a verdiği mülakatta, "Atatürkü de seviyorum ama Peygamberime de aşığım, ne var bunda?" ifadesi, sosyal medyadaki bazı muhalif kimlikteki isimleri öfkelendirdi, ünlü sanatçıya karşı linç girişimi başlatıldı.

Mazhar Alanson

Mazhar Alanson, "Şarkı sözlerinizde binlerce düşünce göze çarpıyor. Kendi içi dünyanız olduğu kadar, etrafınızda akan hayatla ilgili de sözler yazıyorsunuz. Buradan hareketle soracak olursak, Türkiye'nin bugünkü durumu, yeni dönemi ve geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Son dönemlerde kutuplaştık biraz tabii. Bunu çözmeliyiz. Türk insanını çok seviyorum. Başka bir örneğimiz yok dünyada. Dünya da bizim farklılığımızı anladı. Vesayet istemediğimizin farkına vardı. Üzerimizde bugüne kadar hep askerin baskısı vardı. Bu kalktı artık çok şükür. Hükümet bir şey yapardı. Askerin işine gelmez baskı yapardı. Ülke sağcı mı solcu mu belli değildi. Sol kalkarsa sol indirilir, sağ kalkarsa sağ indirilirdi. Seçimlerden sonra da, bu yeni dönemde de artık iyice ortaya çıktı ki, bu ülkenin çoğunluğu Müslüman ve Müslüman hayatı yaşıyor. Olayımız bu. Karşı tarafın kızmasının, dövünmenin alemi yok. Bu topraklarda o söyledikleri gibi 'laiklik de elden gitmez', gitmedi de. Kimse korkmasın. Ülkemizin gerçeklerini kabul edersek hepimiz daha mutlu olacağız. Ben mesela, okullarda Atatürk sevgisini otomatikman pek çok çocuk gibi aldım bünyeye. Ama Peygamberime de aşığım, ne var bunda?" ifadelerini kullandı.

Yandım Yandım şarkısını Peygamber Efendimiz için yazdı

Mazhar Alanson

Alanson, "Yandım Yandım" şarkısını, Peygamber Efendimiz için yazmıştı. Sanatçı, bu gerçeği canlı yayında, "Yandım Yandım adlı şarkıyı Hz. Muhammed için yazdım. Mekke'de, Kabe'ye ilk gittiğim gün o şarkının ‘‘yandım yandım’’ sözü çıktı. Mekke'deki ikinci günümde ise ‘ki ne yandım’ kısmını ekledim. Daha sonra yazılan ‘‘Bana yeniden şarkılar söyleten kadın’’ mısrası ise hayali bir sevgiliye ithaf edildi. Herkes bu şarkıyı bir kadın için yazdığımı sanıyor, ama öyle değil. Böyle garip bir adamdan bunu beklemezsiniz" sözleriyle açıklamıştı.

İşte o şarkı