AK Parti Manifestosu açıklandı

HABER MERKEZİ
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde 'Milli Duruş Manifestosu'nu açıkladı. Erdoğan: "Şimdi burada milletimle ahidleşiyorum. Ahdim olsun ki, Türkiye yeni dönemde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesinde yerini alacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde 'Milli Duruş Manifestosu'nu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti seçim manifestosunu açıklamak üzere Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu toprakları bize vatan yapan aziz milletim. 1071 Malazgirt Zaferi'nden bu yana bu topraklar bize yurt oldu. Bizim devletimiz Söğüt'te çadırlarda kuruldu. Dedem Osman Gazi'nin rüyası hakikat oldu. Devletimiz adalet sevdasıyla büyüdü. Bursa ve Edirne de kök saldı. Sultan Fatih bizim ceddimizdir. Kudüs'ü alan Selahaddin Eyyubi bizdik. Kanla alınan toprak, parayla satılmaz diyen Abdülhamid bizdik. Çanakkale'de canını veren, düşmana geçit vermeyen bizdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Size ölmeyi emrediyorum" dediğinde siperlerinden ok gibi fırlayanlar bizdik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde 'Milli Duruş Manifestosu'nu açıkladı.

"Dünya 5'ten büyüktür"

Küresel düzenin haksızlıklarına dünya 5'ten büyüktür diye haykırdık. Somali'deki, Bosna'daki katliamlara gür bir sesle haykırdık, elimizi taşın altına koyduk. Başkalarının ilgisizliğine aldırmadan, kendi imkanlarımızla mazlumların sesi olduk. Zulme karşı merhametten, sömürüye karşı ortak çıkardan, kibire karşı kardeşlikten yana olduk. Mazlum Filistin halkının davasını her platformda savunduk. Davos'ta işgalcilere karşı 'one minute' dedik. One minute önemli bir istasyondu. Suriye ve Irak'tan buraya gelen milyonlarca muhacire hiç tereddüt etmeden kapımızı açtık.

"Ahdim olsun ki"

  • Şimdi burada milletimle ahidleşiyorum. Ahdim olsun ki, Türkiye yeni dönemde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesinde yerini alacak. Enerjide dışa bağımlılık azalacak. Yerli otomobil ve savunma sanayisindeki çalışmalarımız hızla sürecek. İstihdam artışı ile yeni fabrikaların önü açılacak. Cari açık, ve cari açık düşecek. Dış saldırılara, finansal saldırılara güçlü hale geleceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"Dar gelirli vatandaşlarımızın geçimi kolaylaştırılacak"

Kanal İstanbul gibi projeler mutlaka hayata geçecek. İstanbul'daki havalimanımız 29 Ekim'de hayata geçecek. Ülkemiz hedeflerine uygun bir yere çıkarılacak. Ahdim olsun ki, dar gelirli vatandaşlarımızın geçimi kolaylaştırılacak. Vergi yükü adil hale gelecek, dar gelirli vatandaşın vergisi azalacak. Daha icraatçı hale gelinecek. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi, 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak' Bunları birlikte başaracağız. Türkiye'yi küresel güç haline getireceğiz.

"Her kesimin derdine deva olmaya özen gösterdik"

Vatandaşlarımızın kamu borçlarına yapılandırma getirdik. Asıl büyük müjdeyi emeklilerimize verdik, 12 milyon emeklimize Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 1000 TL ikramiye vererek şükranımızı ilettik. Ülkemizdeki imara aykırı yapılara hukuki çözüm getirdik. Kentsel dönüşüm ve planlı yapılaşmanın önündeki engelleri kaldırdık. İş hayatına yeni atılan 18-29 yaş arasındaki gençlerimize destek olarak Bağ-Kur primlerini üstlendik. Milletimizin her kesiminin derdine deva olmaya gayret gösterdik. Aziz milletim, dış politikaya gelince orada da, irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanıyor. Dış politikamızın temel ilkeleri, milli güvenliği, milli çıkar, ve vicdan olacak. Kazan-kazan ilkesini benimsediysek, yapıcı bir politikayı ortaya çıkaracağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti seçim manifestosunu açıklamak üzere Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuştu.

"Dışa bağımlılık azalacak"

Lider ülke Türkiye vizyonumuz devam edecek. Savunma sanayisinde yerli silahlar üretildikçe, dışa bağımlılık azalacak. Savunma sanayimizi geliştireceğiz. Hedefimiz her alanda yüzde yüz yerli silahlara sahip olmaktır.

"Başkanlık sistemini bunun için getiriyoruz"

Türkiye yeni uluslararası ortamın güçlü bir ortağı olacak. Yeter ki istikrarımızı koruyalım. Başkanlık sistemini bunun için getiriyoruz. Türkiye güçlendikçe, dünya 5'ten büyüktür diye haykırmakla kalmayacak. Dünyanın 5'ten büyük olduğunu dosta düşmana gösterecek.

"Teröristlerle mücadeleye devam edeceğiz"

Şahlanışımıza engel olmaya çalışan teröristlerle mücadele etmeye, onları yok edene kadar devam edeceğiz. Bu can bu beden de olduğu sürece teröristlere dünyayı dar etmeye devam etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Terör koridorunu harekatlarımız ile paramparça ettik. Mehmetçiklerimiz yeni görevlere hazırdır, bunu da gördük.

AK Parti İstanbul İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

"AK Parti özgürlükler partisidir"

Operasyonlarımız tek bir terörist bırakmayana kadar devam edecek. AK Parti özgürlükler partisidir, böyle olmaya da devam edecektir. Irkçı, yabancı düşmanı, cinsiyetçi, bölücü olmayan tüm fikirlerin yayılması, örgütlenmesi, propagandasının yapılması devletimize emanettir. 15 Temmuz gecesi canından vazgeçmiş milletin özgürlüğünü kısıtlamak, bunu düşünmek bile akla mantığa uygun değildir.

Biz, yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Sevgili hanımlar, siz bizi bu kutlu davada yola çıktığımız ilk günden bu yana hiç yalnız bırakmadınız. Sizlerin gücüne, yola çıktığımız ilk günden beri inandım. Kadınların siyasal hayata girmesinde büyük bir eşik atlattık. Sosyal hayatın bütün alanlarında kadınlarımızın katkısını geleceğimiz için hayati gördük ve bu yönde adımlar attık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz ve tarihi dönemeçte yükü kadınlarımızla beraber sırtlayacağız. Eğitim öğretimden istihdama, sağlıktan aileye kadar her alanda kadınları desteklemeye devam edeceğiz.

  • Manifestoda 2023, 2053 ve 2071 hedefleri de yer alacak.
  • Erken seçim kararının alındığı günden bu yana Erdoğan'ın ısrarla üzerinde durduğu ve hazırlanmasında bizzat yer aldığını açıkladığı 'Diriliş Manifestosu'nda darbelerden yatırımlara, siyasi, ekonomik ve toplumsal süreçlerden nihai hedeflere kadar çok geniş bir alanda derinlemesine bir perspektif sunulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesi halka hitap etti.

Kongre öncesi halka seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi öncesi Sinan Erdem Spor Salonu'nun önündeki vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Bizi bölmek isteyenlere 24 Haziran'da tekrar vuracağız." dedi.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı: 4 bin 415

Erdoğan, "Topraklarımızı parçalayamayacaklar. Hani o bazıları bölme gayretine falan girdiler, neyi bölüyorsunuz? Ne oldu, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te F-16 olduk, tepelerine, tepelerine bindik. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 4 bin 415 oldu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi öncesi Sinan Erdem Spor Salonu'nun önündeki vatandaşlara seslendi.

"Topraklarımızı parçalayamayacaklar"

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye de değinerek, "81 milyon tek milletiz. Bizi bölmek isteyenlere en büyük şamarı 24 Haziran'da tekrar vuracağız. Bunun adı ne olacak, Osmanlı tokadı olacak. Zira bizi bölemeyecekler. Topraklarımızı parçalayamayacaklar. Hani o bazıları bölme gayretine falan girdiler, neyi bölüyorsunuz? Ne oldu, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te F-16 olduk, tepelerine, tepelerine bindik. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 4 bin 415 oldu. Rahat durmazlarsa devam. Ne oldu Cerablus'a indik, Afrin'e girdik. Taciz neredeyse gideriz. Sınır ötesine geçtik. Niye? Rahat durmadılar. Bu millete yan bakana tahammül yok. Her türlü oyunu oynadılar ama tutmadı. Bu millet asil bir millet, yüce bir millet. Yeter ki beraberliğimiz koruyalım. Tek devlet diyeceğiz. Paralel devleti çok sevenler Pensilvanya'ya. Biletlerini de alırız. Bu topraklarda onlara yer yok." ifadelerini kullandı.