Milli Savunma Bakanı artık yerli piyade tüfeği MPT-55 ile korunuyor!

HABER MASASI
Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın korumaları tamamen yerli imkanlarla üretilen MPT-55 milli piyade tüfeğini kullanmaya başladı.

Yağmur, çamur, toz, dinamit, kum ve korozyon gibi birçok farklı unsurun dahil olduğu toplam 42 zorlu testten başarıyla geçen yerli piyade tüfeği MPT-55, iki farklı versiyon şeklinde Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın korumaları tarafından kullanılmaya başlandı. Yarı otomatik, tam otomatik ve emniyet modlarının bulunduğu milli tüfeğimiz, özellikle modüler yapısı sayesinde ilerleyen süreçte hem emniyet mensupları hem de jandarma teşkilatı tarasfından tercih edilecek.
Milli Savunma Bakanlığı korumaları artık yerli piyade tüfeği MPT-55 ile kullanıyor.

Tabii buna ek olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıllardır kullandığı G-3 piyade tüfeği de yerini MPT-76'ya bırakıyor.
TSK'da G-3 Piyade Tüfeği tarih oluyor5.56 mm x 45 mm
kalibredeki MPT-55'nin Karabin isimli kısa modeli, 2 kilogram 900 gram ağırlığında ve dakikada tam olarak 750 mermi atabiliyor. MPT-55 Karabin, Plastik şarjör, teleskobik ayarlanabilir dipçik ve 400 metrelik menzil mesafesi sayesinde dünyanın en etkili piyade tüfekleri arasında yer alıyor. 3 kilogram 200 gram ağırlığındaki uzun model de benzer şekilde plastik kompozit bir şarjöre sahip. Üzerinde her türlü optik sistemin takılabildiği bu modelde pikatini ray da yer alıyor.
Milli piyade tüfeği MPT-5, önümüzdeki süreçte emniyet mensupları ve jandarma ekipleri tarafından kullanılacak.

Karanlık ortamlarda askerin konumunun tespit edilememesi için geliştirilen Forward Asisting özelliği, tüfeğin hızlı ve sessiz bir şekilde kurulmasını sağlıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslimatlarına başlanan MPT-55'in yakın zamanda seri üretiminin de başlayacağı biliniyor. Üstelik bu tüfekler yurt dışında birçok farklı ülkeye de satılacak.
Video: Yerli tüfeğimiz MPT-55 kullanılmaya başlandı