Milyonlarca kullanıcıyı tehdit eden yeni bir virüs ortaya çıktı

HABER MASASI
Abone Ol

E-posta yoluyla bulaşan yeni bir virüs daha ortaya çıktı. Dropbox bağlantısı gibi görünen Word belgesi, zararlı yazılımı harekete geçiriyor ve verileri çalıyor.

Nesnelerin interneti, bulut bilişim ve yapay zeka gibi yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla birlikte siber saldırganlar farklı yöntemler geliştirmeye başladı. Artık kendini "kritik Windows güncellemesi" olarak tanımlayan ve sisteme yerleşerek tüm verileri ele geçiren zararlı yazılımlar yerine e-postalar ve sosyal mecralar yoğun bir şekilde kullanılıyor. Üstelik artık tamamen zararsız gibi görünen dosyalara farklı komutları çalıştıran özel yazılımlar entegre edilebiliyor.
E-posta yoluyla gelen web bağlantısına tıklandığında sisteminize otomatik olarak zararlı bir dosya iniyor.

Son olarak e-posta yoluyla bulaşan yeni bir zararlı yazılım daha ortaya çıktı. Doğrudan gelen kutusu üzerine düşen e-posta ve web bağlantısı, bilgisayara bir Word belgesi inmesine sebep oluyor.

Bu belge çalıştırıldığı anda zararlı yazılım otomatik olarak devreye giriyor ve veriler kötü niyetli kişilerin eline geçiyor. Özellikle Dropbox bağlantısı gibi görünen dl.dropboxusercontent.com/s/xxx web bağlantısına tıklandığı anda bu virüs devreye girmeye başlıyor. Çözüm ise gayet basit: Bilinmeyen kaynaklardan gelen herhangi bir e-postaya ya da bağlantıya tıklamamak.