Miras hırsı gözünü kör etti! Anne ve babasını arkadaşına öldürttü! Planı ağızları açık bıraktı

HABER MASASI
Abone Ol

ABD'de yaşanan kan donduran olay ülkeyi derinden sarstı. Darren Munoz, babası Oscar ve üvey annesi Dina'yı miraslarını ele geçirmek için arkadaşı Julio Zamora'ya öldürttü. Planın detayları, Munoz'un cep telefonunda yakalanan "ebeveynler yolda" mesajıyla ve sevgilisinin itiraflarıyla ortaya çıktı ve ağızları açık bıraktı.

Clovis Polis Departmanı’na göre, Darren Munoz’un babası Oscar Munoz (58) ve üvey annesi Dina (71) 15 Aralık sabahı evlerinde vurularak hayatını kaybetti. Polisler, sabah 05:00 civarında ihbar üzerine eve ulaştığında garaj kapısı açıktı. Munoz, olay sırasında polisleri karşılayarak her şeyin normal olduğunu söyledi. Ancak polisler ebeveynlerin odasına girdiklerinde Oscar Munoz’un başından vurulduğunu ve Dina’nın olay yerinde öldüğünü tespit etti.

Amaç: Mirası ele geçirme

Soruşturma belgelerine göre, Munoz’un amacı mirası ele geçirmekti. Arkadaşı Julio Zamora (18) ile önceden plan yaptığı iddia edilen Munoz, Zamora’ya “ebeveynler yolda” bilgisini ileterek cinayeti gerçekleştirmesini sağladı. Munoz’un sevgilisi, polise verdiği ifadede, Munoz’un babasının parasını almak istediğini ve Zamora’nın da karşılığında para almayı kabul ettiğini belirtti.

Mesajlar gerçeği açığa çıkardı

Ev güvenlik kameraları, Munoz’un cinayetten bir gün önce silahı beline gizlediğini gösterdi. Ayrıca Munoz’un telefonunda Zamora ile plan detaylarını içeren mesajlaşmalar bulundu. Polis belgeleri, Munoz’un 911’i arayarak sahte bir hırsızlık ihbarında bulunduğunu ve cinayetin bu süreçte gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Suçlamaları reddediyorlar

Her iki genç de Curry County Yetişkin Tutuklama Merkezi’nde tutuluyor ve suçlamaları reddediyor. Darren Munoz’un bir sonraki duruşması 22 Aralık’ta, Julio Zamora’nın duruşması ise 23 Aralık’ta yapılacak. Polis, olayın tamamen maddi kazanç motivasyonu ile gerçekleştiğini ifade ediyor.

“Anlatılamaz bir kabustu!” Brown Üniversitesi'ndeki saldırıyla haksız yere suçlanmıştı: O öğrenci ilk kez konuştu
Jurnal.ist