MSB'den yeni açıklama: PKK/YPG en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı

HABER MASASI
Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama daha geldi. Türkiye DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışırken terör örgütü PKK/YPG Tel Abyad Hapishanesi'nden en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, DEAŞ tehdidine yüzlerce kayıp veren ve DEAŞ'lı teröristler ilk ortaya çıktığından itibaren tereddütsüz bir iradeyle arazide yüzleşen tek ülkenin Türkiye olduğu belirtildi.

En az 800 civarı DEAŞ'lı serbest bırakıldı

"Türkiye, sahada DEAŞ ile göğüs göğse savaşan tek NATO ve koalisyon ülkesi olarak Suriye ve Irak'ta 4 binden fazla azılı DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirirken, PKK/YPG terör örgütü ise Tel Abyad Hapishanesi'ndeki en az 800 civarı DEAŞ'lıyı serbest bırakmıştır. Maksadı başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerini bölgeden silip atmak olan olan Barış Pınarı Harekatı ve son dönemde DEAŞ'ın sözde lider kadrosuna yönelik yapılan operasyonlar da kararlığımızın bir göstergesidir."

Uzman yanıtladı: 'Ara Bölge'de sıkışan DEAŞ'lı teröristler nasıl yargılanacak?
ABD'nin başkenti Washington'da DEAŞ'la Küresel Mücadele Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Suriye'deki teröristlerin nerede yargılanmaları gerektiği tartışıldı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran, 'Avrupa devletlerinin DEAŞ'lı teröristleri, yargılamadan kaçmak için idari kararla vatandaşlıktan çıkartması uluslararası hukuka aykırı' dedi.

MSB saldırısı anlarını paylaştı: PKK/YPG, DEAŞ'la aynı yöntemi kullanıyor
Dünya Politika

'Ara Bölge'de sıkışan DEAŞ'lı teröristler nasıl yargılanacak?
Dünya Politika

Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı ABD'ye gönderildi
Dünya Politika