NASA'dan tarihin en acımasız deneyi: Güneş'e şempanze gönderecekler

HABER MASASI
Abone Ol

NASA, Güneş'e daha yakın yaşama ihtimalimizi araştırmak için Güneş'e bir şempanze gönderecek.

Bu durum tüm dünyadan nasıl tepkiler alır bilinmez ancak NASA evrenin en önemli yıldızı Güneş'e yapılacak seferde bir şempanzeye görev verecek. NASA, Güneş araştırmalarında oldukça önem verdiği Wednesday görevi için bir insanın hayatını tehlikeye atmak yerine bir şempanzenin hayatını tehlikeye atacak.

NASA yöneticilerinden Charles Bolden yaptığı açıklamada; "Şempanzeler en yakın biyolojik akrabalarımızdır, bu nedenle Güneş'in plazma çekirdeğine yaklaştıkça nasıl tepki gösterdiklerini izleyerek oldukça fazla bilgi edinebiliriz" ifadelerini kullandı. Fizyolojik tepkilerinin incelenebilmesi için bir sisteme bağlı olacak olan şempanze tek kişilik yolcu kapsülünün içinde seyahat edecek. "Umarım bu görevden öğrendiklerimiz, insan astronotları Güneş'e düzenli olarak göndermenin yolunu açacaktır." şeklinde konuşan Charles Bolden, insanoğlunun Güneş'e başarılı bir şekilde yaklaşması durumunda bir gün kalıcı koloni kurulabileceğini belirtti.



NASA, daha önce de 1961 yılında şempanze Ham ile başlayarak 10'dan fazla şempanzeyi Mercury uzay aracıyla uzaya göndermişti. Bunun amacı ise canlıların uzayda hayatta kalıp kalmayacağını öğrenmek ve ne gibi tepkiler verdiğini ölçmekti. Umarız NASA tepkilerin geleceğini tahmin ederek önlemler almıştır ve şempanze dostumuza zarar gelmez.