Ne yapsalar boş: THY internet ve tablet yasağını aştı!

HABER MASASI
Abone Ol

Türk Hava Yolları, ABD ve İngiltere'nin doğrudan uçuşlarda uyguladığı ambargoyu ortadan kaldıracak yeni bir sistem geliştirdi: Tüm yolculara tablet dağıtılacak ve ücretsiz internet hizmeti verilecek!

ABD ve İngiltere, birkaç gün önce aralarında Türkiye'nin de bulunduğu sekiz Orta Doğu ülkesi için yeni bir karar alarak doğrudan uçuşlarda yolcuların kabine büyük ekranlı akıllı telefon, tablet ve benzer elektronik cihazları sokmasını yasakladı.
ABD'ye seyahat edecek olan yolcular uçağa telefonla binemeyecek
Amerika'ya doğrudan uçuşlarda her yıl bir milyar dolara yakın ciro yapan Türk Hava Yolları, bu yasağı aşarak, Türkiye ve Orta Doğu ülkeleri üzerine oynanan oyunu bozmaya kararlı. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandıran THY, ABD ve İngiltere'ye doğrudan uçuşlarda yolculara ücretsiz olarak tablet ve internet verecek. Yani yolcular uçakta tablet üzerinden istediği gibi internete erişebilecek.
Türk Hava Yolları, ABD ve İngiltere'nin kirli oyunlarını bozacak yeni bir strateji geliştirdi.

Yasağı aşmak için uçak içi bilgi ve eğlence sistemlerinin ön plana çıkacağını açıklayan yetkililer, önümüzdeki süreçte farklı önlemler alınacağını da bildirdi. Bu kısıtlama aslında "sözde güvenlik" önlemleri alarak uçuşları Avrupa ülkelerine kaydırmak, havayolu şirketlerinin kazançlarını azaltmak ve siyasi ambargo uygulamak gibi birçok farklı kirli oyunu arka planında barındırıyor.
ABD'nin elektronik cihaz yasağının asıl sebebi: Siyasi ve ekonomik ambargo!
7 maddede ABD'nin elektronik cihaz yasağının perde arkası